Institut za reumatologiju: Prvi pacijenti kad stigne oprema

Direktor Instituta za reumatologiju Nemanja Damjanov rekao je da će na Institutu biti hospitalizovani pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom kovida-19, a da će prvi pacijenti biti primljeni čim stigne neophodna oprema, koja se očekuje u toku dana.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.07.2020.

09:05

Institut za reumatologiju: Prvi pacijenti kad stigne oprema
Foto: Depositphotos/kostomarova

"Nemamo uslove za respiratore, za najteže pacijente. Oni koji budu imali potrebe za tim, bice transportovani u druge bolnice", rekao je Damjanov.

On je za RTS kazao da je deo pacijenata Instituta otpušten, a deo je premešten u Kliniku za dermatovenerologiju KCS, gde je otišao i deo zaposlenih kako bi brinuo o njima.

"Ogromna većina naših ljudi je kompletno angažovana da radi u kovid sistemu", rekao je Damjanov.

Dodaje da je četvoro zaposlenih na Institutu zaraženo koronavirusom, od kojih je jedan izlečen.

Troje zaraženih je dobro, a svi su se zarazili van radnog mesta, navodi Damjanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: