Drugi dan glasanja u Severnoj Makedoniji

U Severnoj Makedoniji danas je drugi dan glasanja na prevremenim parlamentarnim izborima.

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2020.

11:27

Drugi dan glasanja u Severnoj Makedoniji
Getty images, Chris McGrath

Zbog pandemije virusa kovid-19 juče su u toj zemlji glasali građani zaraženi virusom i oni koji su u samoizolaciji, a na osnovu podataka makedonske Državne izborne komisije pravo glasa su iskoristile 723 osobe.

Danas glasaju bolesni, nemoćni, hronično bolesni, zatvorenici, lica u kućnom pritvoru, u staračkim domovima i unutrašnje raseljena lica.

Prema podacima Državne izborne komisije danas će glasati 8.855 osoba.

Sutra će glasati svi punoletni građani Severne Makedonije, uključujući i one koji sutra napune 18 godine.

Prevremeni parlamentarni izbori u toj zemlji prvobitno su bili zakazani za 12. april, međutim, zbog pandemije virusa oni su odloženi za 15. jul.

Makedonski ministar zdravlja Venko Filipče izjavio je da će se izborni proces sprovesti bezbedno, u skladu sa svim preporukama u cilju zaštite i prevencije od širenja virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: