Na aerodromu Čenej počelo prvenstvo u jedriličarstvu

Na aerodromu Čenej juče je počelo 64. državno prvenstvo u jedriličarstvu na kojem će do subote, 18. jula, da se takmiči sedam takmičara iz cele Srbije.
Na aerodromu Čenej počelo prvenstvo u jedriličarstvu
Foto: 021.rs
Takmiče se Slobodan Đurović, Aleksandar Diklić, Miodrag Ivanović, Srđan Radojko, Dušan Bojković, Milorad Ivanović i Milan Popović.
 
Dragoljub Samardžić, predsednik Aerokluba Novi Sad, koji je domaćin šampionata, kaže za "Novosti" da će jedriličari tokom manifestacije poštovati sve propisane i bezbednosne mere zaštite zbog pandemije virusa korona. 
 
"Značajno je da se Prvenstvo Srbije održava posle pauze, a nastupaju spremni takmičari, kojih je u ovom trenutku ukupno sedam. To znači da mi imamo malo jedriličara u Srbiji, a najbolji piloti koji su na našim prostorima su počeli upravo sa jedrilicama, što je najbezbedniji i najmirniji let, koji rađa večnu ljubav ka visinama i izaziva da se ide korak dalje, na titulu sportskog i profesionalnog pilota", poručuje Samardžić.
 
Takmičari svakodnevno, od 11 do 19 časova, sa čenejskog aerodroma kreću u preletanje zadatih ruta. 
  • Stepanov Djordje

    16.07.2020 19:32
    Prvenstvo
    Pozdrav dragim kolegama.
    Puno dobrih kumulisa...Vam zelim.
    Bilo no korisno da se napisu dnevni resultati,za nas koji..jos uvek to pratimo...I volimo
    Stepanov Djordje
  • Komšija

    14.07.2020 09:01
    Brojni
    Izvlače li juniorsku konkurenciju, ima li ekipnog ili samo pojedinačnog plasmana? I ima li 7 jedrilica ili se smenjuju takmičari?
    U filmu "Ljubav i moda" je bilo puno više jedriličara...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.