Muzika

Otkazan EXIT

Otkazan EXIT
Foto: N.N. | Otkazan EXIT

Jubilarni 20. EXIT festival je otkazan. Organizatori su saopštili da se nakon njihovog posljednjeg obraćanja zdravstvena situacija u zemlji nažalost nije popravila, te da festival ne može biti održan.

"Imajući u vidu da nam je zdravlje i bezbednost svih učesnika festivala na prvom mestu, obaveštavamo vas da se obeležavanje 20 godina EXIT festivala definitivno neće održati od 13. do 16. avgusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi", navode iz EXIT-a.

EXIT tim dodaje da je novo pomijeranje datuma festivala jedan ogroman i sveobuhvatan proces, koji iziskuje vremena, pa posjetioce mole  za još malo strpljenja. Do kraja jula EXIT će objaviti datume za EXIT 2021, a uskoro stiže i obaveštenje u vezi sa refundacijom za sve one koji ne žele da čuvaju ulaznicu za naredno festivalsko izdanje, kao i sve druge informacije od interesa.

Podsjetimo, EXIT festival je prije sedam dana u saopštenju iskazao protest protiv stigmatizacije manifestacija kao najopasnijeg segmenta našeg društva.

"Događaji na otvorenom, sa smanjenim kapacitetom i do 99 odsto u odnosu na uobičajen broj posetilaca i sa primenom svih zdravstvenih mera, daleko su bezbedniji nego svakodnevna cirkulacija više miliona ljudi u tržnim centrima, teretanama, restoranima, noćnim klubovima, javnom prevozu i drugim zatvorenim objektima, te stoga odbijamo da budemo proglašavani za leglo zaraze u godini u kojoj se nismo ni održali", saopštio je EXIT festival.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije