Dvoje preminulo danas od kovida u Kliničkоm cеntru Vојvоdinе

U toku današnjeg dana do 15 časova, u Kliničkоm cеntru Vојvоdinе preminule su dve osobe obolele od virusa korona.
Dvoje preminulo danas od kovida u Kliničkоm cеntru Vојvоdinе
Foto: Marija Erdelji
U KCV-u trеnutnо sе lеči 219 оbоlеlih оd kovida-19. 
 
Kod 19 pacijenata, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје, navode u KCV-u.
 
Epidemiološka situacija sa korona virusom u Vojvodini se ne smiruje, a Sremska Mitrovica postala je novo žarište, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.
 
Gojković je kazao da se na teritoriji Vojvodine u poslednjih pet do sedam dana beleži između 110 i 120 novih slučajeva dnevno.
 
"Nema stabilizacije, zbog svega što se dešavalo u prethodnih nedelju dana, očekujemo povećanje broja obolelih", rekao je Gojković za TV Pink.
 
On je naveo da su kapaciteti bolnica u Vojvodini u najvećoj meri popunjeni, da se u Kliničkom centru Vojvodine trenutno leči 219 pacijenata i da stalno stižu novi.
 
Dodao je da su popunjeni i kapaciteti Opšte bolnice Pančevo i kovid centra u Vrbasu, kao i da se pojavilo novo žarište u Sremskoj Mitrovici, gde je hospitalizovano oko 80 inficiranih.
 
Naglasio je da se povećava broj zaraženih u svim gradovima Vojvodine, a da kritičan broj obolelih imaju Ruma, Subotica i Plandište, dok je ubedljivo najviše inficiranih u Novom Sadu.
 
Gojković je kazao da su kliničke slike obolelih izrazito teške i da gotovo svi pacijenti dolaze s teškim upalama pluća i da odmah zahtevaju kiseoničnu terapiju.
 
"Moramo da shvatimo da zdravstveni sistem neće moći da izdrži, ako ne budemo smanjili broj pacijenata u bolnicama, a to jedino možemo ako se pridržavamo svih mera", rekao je Gojković i dodao da je prevencija osnov lečenja korona virusa.
  • Zis

    14.07.2020 13:32
    Zatvorite pijace zaboga...
    Ako treba i vanredno stanje a budaletine neka lupaju u serpe,ti sto lupaju prvi trce kod doktora.
  • @Goxns

    14.07.2020 08:47
    Nemoj gubiti vreme, balvanima ne vredi pricati. Zalosno je samo to sto ce zbog samozivih, sebicnih majmuna stradati odgovorni pojedinci i sto doktori obolevaju i padaju s nogu pomazuci narodu kome ocigledno nema pomoci.
  • Željko NS

    14.07.2020 08:16
    Čekaj kako sad pa to?
    Zar nije juče saopšteno na portalima da je preminulo u Novom Pazaru 5, Kraljevu 2, Ivanjici 2, Gornjem Milanovcu 1, Leskovcu 1 i to je već 11.
    Krizni štab je rekao 12. Pošto u Bgd niko ne umire, osim poznatih, juče je preminuo i dr interista dece političara pa je on 12-ti.
    Sad sa ova 2 iz KCV to je već 14. Dobro je da nije preminuo niko u Nišu, Vranju, Čačku, Kragujevcu, Beogradu...
    Bgd je baš bezbedan grad, tu ne umire niko osim ponekad neko poznat, kao ovaj doktor, ili muzički menadžer ili tata Branko. Ostali su bezbedni. U Bgd se ne umire od korone, tako kaže Krizni štab a ja im verujem.
    Šta unaju bolnice koliko je preminulo. Prijavljenih 14? Pa šta, krizni štab zna bolje i tačni ih je 12.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.