Beograd: Održan protest ispred Centralnog zatvora, zatraženo puštanje uhapšenih

Građani su danas ispred Centralnog zatvora u Beogradu protestovali zbog hapšenja ljudi na demonstracijama u proteklih šest dana.
Zatražena je i smena direktora policije Vladimira Rebića, kao i odgovornost svih onih koji su, kako su rekli okupljeni, učestvovali u hapšenju, ali i presuđivanju.
 
Okupljeni su uzvikivali "Pustite ih sve".
 
Prisutnima se, između ostalih, obratio akademik Dušan Teodorović koji je rekao da je Srbija postala zemlja jednog čoveka.
 
"Ovaj režim se brutalno obračunao sa mladošću Srbije. Pozivam policiju i žandarmeriju da se pridržavaju pravilnika", rekao je Teodorović.
 
Lider DS Zoran Lutovac izjavio je da traži hitno oslobađenje onih koji su, kako je naveo, "nezakonito uhapšeni, pretučeni, a neki i po hitnom postupku osuđeni".
 
 
Protestu su prisustvovali i predstavnici organizacije "Krov nad glavom", koji traže oslobađanje trojice svojih aktivista koji su takođe uhapšeni, a neki od njih i osuđeni na 30 dana zatvora. Ispred Centralnog zatvora nalazile su se i porodice uhapšenih.
 
Pojedini građani negodovali su zbog političara koji su se pojavili i, kako su komentarisali, na ovaj način prikupljaju političke poene. Skupu su prisustvovali i lider Dveri Boško Obradović i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, kome su pojedini okupljeni uzvikivali uvrede.
 
Okupljanje ispred Centralnog zatvora najavljeno je i za sutra.
  • Veki****

    13.07.2020 21:49
    Grad tolerancije i prestonica kulture, bravo! Ovde za besciljnu agresiju i destrukciju ne postoji razumevanje.
  • Лана

    13.07.2020 21:03
    Е па
    Осуђени су брзо, јер су ухваћени на делу, а чинили су тешка кривична дела пред камерама.
  • Veki****

    13.07.2020 20:49
    Aha pustite ih mamice i tatice traze da decu puste. A sto su divljali to mamice i tatice nisu videle, ma ne... bas ih briga za nas bolesne, hronicne bolesnike koji ne mozemo dobiti terapije zato sto ce njihova deca da se zaraze na tim protestima pa ce zauzeti mestq u bolnicama. Koji sebicni ljudi!!!!*

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.