Beograđani proslavili godišnjicu borbe "Sačuvajmo Naš parkić" 1Foto: Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti - UZUZ

Građani Beograda proslavili su za vikend godišnjicu borbe „Sačuvajmo Naš parkić“ tako što su organizovali malu proslavu u parku „PARKIĆI SLUŽE DA SE DECA DRUŽE“.

Zajedno sa decom i kućnim ljubimcama građani su uživali su u parku, a igrala se i odbojka uz držanje distance i poštovanje mera za zaštitu od korona virusa.

Nakon brojnih incidenata pre dve nedelje i tri protesta, radovi su na inicijativu gradonačelnika Zorana Radojičića obustavljeni.

Istovremeno je obećano da će se u narednih 10 dana nakon što investitor odgovori na tri ponude grada, održati i sastanak sa predstavnicima inicijative ili dobiti obaveštenje o konačnom dogovoru.

Nakon poslednjeg protesta povukli su se predstavnici obezbeđenja koji su dozvolili građanima ulazak u park uz obaveštenje da je postignut nezvaničan dogovor grada i investitora i da će bager biti povučen.

Bager i dalje stoji u parku, a i pored isteka roka od 10 dana građani nisu dobili nikakvo obaveštenje, a trenutno iz grada niko ne odgovara na brojne pozive i dopise.

Iz Inicijative se nadaju da će biti ispoštovan dogovor sa gradom i da neće biti ponavljani upadi sa licima koja nemaju propisane legitimacije kakve nalažu propisi o privatnom obezbeđenju.

Nepostojanje propisanih legitimacija izaziva sumnju u upotrebu lica koja nemaju licencu za obezbeđivanje i strah građana od nasilnog postupanja.

Inicijativa Sačuvajmo naš parkić i UZUZ su nedavno dobili najstariju ekološku nagradu „Zeleni list“ Trećeg programa Radio Beograda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari