Osuđenici u Požarevcu se odrekli dela od 100 evra pomoći i donirali novac za inkubator za bebe

U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu 174 osuđenika donirala su 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.
Osuđenici u Požarevcu se odrekli dela od 100 evra pomoći i donirali novac za inkubator za bebe
Foto: 021.rs
Kako se navodi, osuđenici su sami došli na ideju da doniraju sredstva.
 
Ministarstvo je podsetilo i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe.
 
Na početku epidemije oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji - Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu, odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđeni sami inicirali.
 
Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za lice za zaposlene i osobe lišene slobode u svim zavodima i ta proizvodnja i dalje traje.
  • Vlada

    13.07.2020 14:09
    @Stevan
    A da mi vladajuće pošaljemo kod njih na kurs lepog ponašanja. Pošto im isti veoma treba, predlažem da kurs potraje 25-30 godina...
  • Predrag

    13.07.2020 13:58
    Dela
    Dobra dela se mogu očekivati i kada najmanje se nadate.Svaka čast
  • Josey

    13.07.2020 12:26
    Vise postovanja imam za ove ljude nego za crkvu i sve koji je podrzavaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.