Skoro 60 miliona dinara za pretvaranje zelene površine u parking na Bulevaru Evrope

Grad će iz budžeta dati skoro 60 miliona dinara sa PDV-om kako bi se više od 4.000 kvadrata zelenila na Bulevaru Evrope pretvorilo u 181 parking mesto.
Skoro 60 miliona dinara za pretvaranje zelene površine u parking na Bulevaru Evrope
Foto: 021.rs

Posao je na upravo završenom tenderu pripao grupi ponuđača koju čine "Put-invest", "Suuniko solutions" i "AB & CO geosystems", a koje su bile jedini učesnici javne nabavke. One su navele da će posao završiti u roku od 150 kalendarskih dana, tj. pet meseci.

Projekat predviđa da se zeleni pojas koje se nalazi između kolovoza i biciklističke staze na Bulevaru Evrope, između Futoške ulice i Ulice Janka Veselinovića, u dužini od oko 1,4 kilometra, pretvori u parkinge i to u dve faze.

Prva faza za koju je sada završen izbor izvođača radova odnosi se na delove Bulevara Evrope od Ulice Janka Veselinovića do Hadži Ruvimove (54 parking mesta), od Hadži Ruvimove do Branka Bajića (49 parking mesta) i od Branka Bajića do Futoške ulice (78 parking mesta). Druga faza obuhvata izgradnju parkinga od Ulice Kornelija Stankovića do Ulice Janka Veselinovića (20 parking mesta).

Više o projektu pretvaranja više hiljada kvadarata zelene površine u parking pročitajte OVDE.

  • bibilibi

    14.07.2020 08:59
    ne,ne i NE!
    Ne dajmo i to malo zelenila! Tu su i decja igralista i prostor za rekreaciju, ionako tesni za sve zainteresovane, a sada ce jos vise smanjiti prostor predvidjen za opustanje.
    Postoje i druga resenja za parking mesta.
  • Sloba53

    14.07.2020 06:32
    Novi Sad polako nestaje. Pojela ga bolest neizlečiva koja se zove : korupcija. Uzmite spisak lokalnih funkcionera od 90-tih do danas , proverite šta su imali pre izbora i šta imaju danas i sve će biti jasno! Doduše to više nema nikakvog smisla.
    Uzgred : vratite tramvaje!
  • Aradinski Petrov

    13.07.2020 19:23
    Skoro 60 miliona dinara za pre
    I sve se to dešava u gradu koji se zove BOSANSKI NOVI sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti