Istraživanje: Nemci ne žele azilante

Prema rezultatima ankete koju objavljuje nemački list "Velt am zontag", većina građana Nemačke podržava strožu politiku EU kada je reč o dodeli azila.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.07.2020.

11:23

Istraživanje: Nemci ne žele azilante
Steve_Allen/Depositphotos

Nemci takođe žele da bude sprečen nezakonit ulazak tražilača azila na teritoriju EU.

Kako navodi list, 59 odsto ispitanika izjasnilo se u korist izmena zajedničkog sistema EU za dodelu azila kojima bi u budućnosti tražioci azila bili sprečeni da na teritoriju Unije ulaze ilegalno, a umesto toga bi ranjiviji deo te populacije bio dovođen direktno iz izbegličkih kampova u kriznim regionima, prenosi briselsko izdanje portala "Politiko".

Takvom scenariju usprotivilo se 30 odsto anketiranih, dok je 11 odsto bilo neodlučno.

U EU za sada nema šireg konsenzusa o zajedničkoj imigracionoj politici, navodi portal, ističući da je, od svih zemalja članica EU, Nemačka primila najveći broj tražilaca azila iz izbegličkih kampova u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: