VIDEO: U Severni ledeni okean se izlilo 44,5 tona goriva

Ruski proizvođač nikla "Norilsk nikel" saopštio je da je iz jednog od njegovih naftovoda iscurilo 44,5 tona goriva u Severni ledeni okean.
Incident se dogodio na području udaljenom oko 70 kilometara od Dudinke, arktičke luke "Norilsk nikela", preneo je Rojters.
 
Naftovod je zatvoren i preduzimaju se mere za skupljanje prolivenog goriva, navela je kompanija i ističe da nema opasnosti za zdravlje ljudi.
 
Iz kompanije dodaju i da je zbog incidenta pokrenuta interna istraga, kao i da je o svemu obavešteno rusko Ministarstvo za vanredne situacije.
 
Rojters napominje da rusku kompaniju budno prate organizacije za zaštitu životne sredine na području Arktika, nakon što je 29. maja iz jednog od njenih naftovoda u blizini grada Norilsk iscurila 21.000 tona dizel goriva.
 
  • Džaba vest

    14.07.2020 11:43
    Zanimljivo kako se na ovu vesti niko nije zabrinuo. Zagađuj prirodu, natrpaj stomak kojekakvim nezdravim namirnicama, mrzi svakog ko nije po tvojoj meri i iz tvog soja, ništa to nije važno, samo smo se oko korone ujedinili, bar većina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.