Najnovije vesti
Vesti Politika
Vučić: Nemam dokaza da su Rusi umešani u proteste

Vučić: Nemam dokaza da su Rusi umešani u proteste

- Nemam nijedan dokaz da Rusi stoje iza demonstracija - izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući natpise u kojima se pojavila ovakva spekulacija.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Aleksandar Vučić Hit tvit Foto: Pink / screenshot
Aleksandar Vučić Hit tvit

Prema njegovim rečima, sastanak sa ambasadorom Rusije otkazan je iz tehničkih razloga.

Pročitajte još

- Ruski, nemački i američki mediji pišu isto, to je dokaz da smo mi, Srbija nezavisna država - istakao je Vučić.

Makron je veliki prijatelj Srbije

Govoreći o nedavnoj poseti Francuskoj, Vučić je podsetio da je predsednik Francuske Emanuel Makron veliki prijatelj Srbije.

- On je sa mnom proveo četiri sata, uprkos tome što je najzauzetiji državnik u svetu. Zaista je na fantastičan način primio našu delegaciju. Veliki je prijatelj Srbije, čak je našao vremena da me vodi u "tajne odaje", a mnogi su to prebacili na neku šalu - prokomentarisao je Vučić.

Trudim se da izgubimo najmanje što moramo

Vučić je rekao da je komplikovana i teška situacija za nas po pitanju Kosova i Metohije, i ljudi koji to pojednostavljuju ne razumeju u kakvoj smo situaciji.

- Mnogo je teško. Moj posao je da pokušamo da nađemo najbolja rešenja, da probamo da se mirimo sa Albanicima, a da time ne ugrozimo nacionalne interese - rekao je Vučić.

Kako kaže, veliki je rivalitet između Evrope i Amerike po ovom pitanju.

- Trudim se da izvučem najbolje što možemo, da izgubimo najmanje što moramo, a šta god da kažem, samo ću da naštetim našim interesima - naveo je Vučić i dodao kako "ne želi da nijednoj majci za vreme svog mandata vrati dete u kovčegu, a želi da sačuvamo našu otadžbinu."

Formiranje vlade idućeg meseca

Predsednik Srbije najavio je da će nova vladda biti brzo formirana.

- Ja sam mislio da će to biti negde oko sredine septembra, ali sada znam da će to biti pre kraja avgusta - najavio je Vučić.