Mladić kojeg je policija tukla na Terazijama: Od stresa nisam znao šta se događa (VIDEO) 1Foto: Screenshot YouTube/Beogradski centar za ljudska prava BCHR

Beogradski centar za ljudska prava objavio je svedočenje Stefana Miletića, koga je 8. jula na protestu u Beogradu desetak policajaca tuklo palicama i šutiralo dok je ležao na asfaltu, što je zabeleženo i kamerom.

„Bili smo kod hotela Moskva i hteli smo da krenemo ka Skupštini, ali u tome nas je sprečio kordon policije koji je bio u blizini hotela. Stajali smo i čekali da vidimo da li će se kordon skloniti i u jednom trenutku sam sam krenuo ka kordonu. Drugovi su ostali 10-ak metara iza. U tom trenutku sam video samo da se policijski kordon, za koji znam da je Žandarmerija, pošto sam ih prepoznao po uniformi, zatrčao. Mislio sam da mogu lako da se okrenem i da odem“, rekao je Miletić, prenosi Insajder.

Međutim, kako navodi, kada se okrenuo video je da iza njega nema više nikoga i u tom trenutku je video dva policajca.

„Jedan me je odmah udario pendrekom u glavu i tu sam pao. Posle svih tih udaraca čuo sam sirene policijskih vozila. U glavi mi se motalo da ih ima baš dosta. U tom trenutku od stresa i ošamućenosti nisam znao šta se uopšte događalo. Sećam se da su me dva policajca, a kasnije sam na snimku video i trećeg, podigli i nosili na pločnik. Rekli su, povicima: ’Lezi tu, lezi tu’. Tu sam, naravno, od panike i šoka nastavio da ležim“, navodi on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari