Najnovije vesti
IT
Prvi 5G telefon iz srednje klase

Prvi 5G telefon iz srednje klase

Motorola je odlučila da se drži proverenog recepta i da svojim korisnicima obezbeđuje maksimalno napredne funkcije spakove u uređaje koji su cenovno u srednjoj klasi. Najnoviji primer je moto g 5G plus, njihov novi telefon koji podržava 5G mrežu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Moto G 5g plus
Moto G 5g plus

Novi Motorolin telefon naravno zadržava kompitabilnost i sa 4G mrežom, ali podržava 5G što znači da donosi više frekvencija i smanjeno kašnjenje kako biste mogli da skidate cele filmove za svega nekoliko minuta, strimujete intenzivne onlajn igre bez zastajkivanja...

moto g 5G Plus ima najveći ekran od svih telefona u moto g seriji. U pitanju je 6.7-inčni CinemaVision Full HD+ displej koji nudi ogroman ultra-široki displej za sinematično iskustvo. Ekran je HDR0 sertifikovan, ima 21:9 odnos stranica ali i osvežavanje ekrana od 90Hz.

Novitet je i dual sistem selfi kamera sa ultra-širokim objektivom. Glavna prednja kamera id 16MP opremljena je Quad Pixel tehnologijom sa 4x većom osetljivošću na svetlo6 za svetlije fotografije u uslovima lošijeg osvetljenja.

Moto g 5G plus
Moto g 5G plus

Sa zadnjim sistemom kamera dobija se 48MP glavni senzor4 sa Quad Pixel tehnologijom i 4x boljom osetljivošću. Ultra-široki objektiv takođe stavlja 4x puta više sadržaja u kadar a dubinski senzor se stara da svakodnevne fotografije izgledaju posebno sa zamućenim pozadinama DSLR kvaliteta, dok će vas posebna Macro Vision kamera približiti i do 5x bliže onome što slikate u poređenju sa običnim objektivom.

Moto g 5G plus pogoni napredni Quialcomm Snapdragon 765 mobilna platfroma sa Qualcomm Snapdragon X52 Modem-RF sistemom koji je ujedinjen sa veštačkom inteligencijom.

Tu je i baterija od 5.000mAh uz 20W Turbo Power punjenje.

Telefon je već dostupan u dve varijante sa cenom od 349 evra za model sa 4/64GB i 399 evra za 6/128GB verziju.