Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.07.2020.

21:30

Bolonja u 95. minutu ispustila pobedu, Leče juri opstanak

Polako se završava i 32. kolo italijanske Serije A.

Izvor: SN

Autor: SN

Bolonja u 95. minutu ispustila pobedu, Leče juri opstanak
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images

Fudbaleri Lečea se ove sezone bore za opstanak u italijanskom fudbalskom šampionatu i 6 kola pre kraja imaju sasvim realnu šansu da opstanu.

Oni su u 32. kolu odigrali meč bez golova protiv Kaljarija koji je na sredini tabele i osvojili važan bod, pa sada imaju 29, samo jedan manje od Đenoe, koja je prvi tim iznad crte.

Kada pričamo o potencijalno ugroženim timovima, svoj meč su u ovom kolu odigrale ekipe Sampdorije i Udinezea i posle Sampdorijine pobede oba tima imaju po 35 bodova, 6 više od pomenutog Lečea.

Oni su do trijumfa došli posle preokreta, prvo je Kevin Lazanja u 37. minutu utakmice postigao vodeći gol za crno-bele i "probio led" što se tiče postignutih golova.

Lazanja je iskoristio lošu reakciju odbrane, rešio 1 na 1 sa defanzivcem i postigao jako lep pogodak koji je Udinezeu doneo prednost od 1:0, ali ta prednost nije dugo trajala.

Nekadašnji reprezentativac Italije, napadač Sampdorije, Fabio Kvaljarela u prvom minutu sudijske nadoknade vremena doneo je izjednačenje.

Albin Ekdal je tu loptu grudima spustio i Kvaljarela je "zakucao" u mrežu.

U nastavku je Sampdorija postigla još dva gola.

Prvo je za vođstvo "makazicama" gol postigao Bonacoli, kada mu je lopta u peterac pala baš kako mu odgovara, a on bio okrenut leđima i poslao je loptu pravo u mrežu za veliku radost momaka u plavom.

Za konačnih 3:1, postarao se Manolo Gabijadini u trećem minutu nadoknade vremena, kada je bez većih problema savladao golmana Musoa.

Fudbaleri Bolonje su na Enio Tardiniju protiv Parme odigrali jedan dramatičan meč i u 95. minutu utakmice ostali su bez pobede, iako su vodili tokom čitavog meča.

Utakmica samo što je počela, igrao se treći minut, a Danilo je doneo gostima vođstvo od 1:0 posle odličnog kornera koji je izveo Orsolini.

Samo 13 minuta kasnije, ta njihova prednost se udvostručila, a to se dogodilo zahvaljujući Sorijanu koji je šutirao veoma precizno, po zemlji, van kaznenog prostora i sa velikih 2:0 je tim Siniše Mihajlovića otišao na poluvreme.

U nastavku susreta, oni su uspeli da prokockaju tu prednost od dva gola. Prvo je Jasmin Kurtić u 91. minutu utakmica postigao gol za nadu Parme, posle odlično izvedenog kornera.

Potpuni šok je došao u 95. minutu utakmice, kada je Ingleze iskoristio katastrofalnu reakciju odbrane Bolonje i iz neposredne blizine doneo veliku radost i izjednačenje Parmi.

Još jedna šokantna utakmica se odigrala u ovom terminu, a njeni akteri su bili fudbaleri Fiorentine i Verone. Gosti su poveli rano u prvom poluvremenu, kada je Faraoni pobegao kompletnoj odbrani Fiorentine i na jako lep način savladao Dragovskog.

Taj rezultat je stajao na snazi sve do poslednjih trenutaka utakmice, pošto je Patrik Kutrone tek u 96. minutu uspeo da spasi Fiorentinu posle jako lepe akcije koja je počela u zadnjoj liniji.

Serija A, 32. kolo
Đenova – SPAL 2:0 (1:0)
Pandev 24, Šene 54
Kaljari – Leće 0:0
Fiorentina – Verona
Kutrone 96 – Faraoni 18
Parma – Bolonja 2:2
Kurtić 91, Ingleze 95 – Danilo 3, Sorijano 16
Udineze – Sampdorija
Lazanja 37 – Kvaljarela 46, Bonacoli 84, Gabijadini 93
21.45 Napoli – Milan

Ponedeljak:
21.45 Inter – Torino

Subota
Lacio – Sasuolo 1:2 (1:0)
Alberto 33 – Raspadori 51, Kaputo 90+1
Breša – Roma 0:3 (0:0)

Facio 48, Kalinić 62, Zaniolo 74
Juventus – Atalanta 2:2 (0:1)

Ronaldo (p) 55, 90 – Sapata 16, Malinovski 80

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve