Raduje me što se građanska hrabrost podigla i što je mnogo mladih ljudi na protestima. Krenuo je talas koji bi trebao da dovede do promena u društvu, rekao je agenciji Beta Božo Koprivica, pisac.

On je ocenio da je narod revoltiran zbog „laži o pobedi nad korona virusom, kao i lažima o ekonomskim uspesima“.

„Omladina je s pravom mnogo razočarana. Ne vidi skoro nikakvu perspektivu u ovoj državi. Velike su socijalne razlike među mladim svetom“, rekao je Koprivica.

Na pitanje Bete kako komentariše gnev učesnika protesta i brutalnost policije, Koprivica je kazao da policija interveniše po naređenju s ciljem da kod učesnika protesta izazove strah.

„Ali ta brutalnost ne može da izazove strah, nego hrabrost. Hrabrost je zarazna. Kad ste pred nekim koji pokušava da vas tuče, kod vas se podiže ponos, pa budete hrabriji nego što ste inače bili“, objasnio je Koprivica.

On smatra da je samo vlast odgovorna i za sukobe na protestima i za eskalaciju epidemije korona virusa.

„Vlast je odlučila da u vreme epidemije organizuje izbore, da se igra derbi pred punim stadionom, da Zvezda slavi titulu pred 20.000 navijača, da se slavi izborna pobeda… Oni su slavili izbornu pobedu iako na tim izborima nisu imali protivnike. To je primitivizam“, rekao je Koprivica.

Na pitanje Bete kako vidi dalji tok događaja, Koprivica je rekao da očekuje da će doći do „žestoke pobune“.

„Ovim mladim ljudima treba da se priključi svaki pošteni građanin, bez obzira na profesiju. Pre svega protestima treba da se priključimo mi pisci, na svaki način, jer mora da se podigne građanska hrabrost“, naglasio je on.

Koprivica kaže da je Aleksandar Vučić okružen ljudima koji su „ucenjeni“.

„Vlast je u velikoj frci i kao i sve kukavice oni su usplahireni i iznenađeni građanskom hrabrošću. Golim okom se vidi da Vučića ne brane njegovi saradnici. On treba da se skloni i da bude kažnjen onoliko koliko je kriv, kao i svi oko njega“, zaključio je Koprivica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari