Strože mere prevencije zbog korone, zasad bez vanrednog stanja na Kosovu 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Premijer Kosova, Avdulah Hoti, najavio je danas da će Vlada na današnjoj sednici doneti nove dodatne i strože mere za prevenciju zaraze od korona virusa.

On je na konferenciji za medije posle sastanka Saveta bezbednosti izjavio da se situacija pogoršava i da je Kosovo na ivici kapaciteta.

„Odmah danas glasaćemo o dodatnoj dugoj listi koju su predložili NIJZ i Ministarstvo zdravlja. Ministarstvo finansija je dalo dodatnih 9,2 miliona evra“, rekao je Hoti.

„Situacija se pogoršava. Na granici smo kapaciteta. Stvaramo dodatne kapacitete. Poslednjih nedelja doneli smo nekoliko odluka o novim merama. Na današnjem sastanku smo razmotrili dva scenarija. Prvi su dodatne mere, drugi scenario je uvođenje vanrednog stanja. Opredelili smo se za prvi scenario“, kazao je Hoti.

Vlada Kosova, prema Hotiju, danas treba da donese nove mere koje će biti strožije od onih koje su do sada bile na snazi.

Hoti je objavio da će biti zabranjene sve verske i javne manifestacija.

Samo u poslednja tri dana na Kosovu je registrovano novih 615 slučajeva pozitivnih na kovid 19. Ukupan broj zaraženih u subotu je dostigao 4.715, preminula je 101 osoba, izlečeno je 2.227, dok je broj aktivnih slučajeva 2.377.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari