U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare 47 obolelih 1Foto: Beta/Saša Đorđević

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, prisustvo virusa kovid 19 je, zaključno sa 12. julom, potvrđeno je kod 15 korisnika i 32 zaposlena, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u Gerontološkom centru Obrenovac; Gerontološkom centru u Mataruškoj Banji;- Gerontološkom centru „Srem“ u Rumi; Gerontološkom centru u Kragujevcu; Gerontološkom centru Beograd, Domu Bežanijska kosa; Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd; Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu; Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ Kragujevac.

Virus je registrovan i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina; Centru za socijalni rad u Vranju; Centru za socijalni rad u Novom Pazaru; Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu; Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Čukarica; Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu – odeljenja Lazarevac, Zvezdara, Vračar i Barajevo.

Zaraza je potvrđena i u Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. „Dečje srce u Beogradu; Radnoj jedinici Sigurna kuća pri Centru za socijalni rad „Solidarnost Pančevo; Domu za smeštaj odraslih i starijih „Terza Eta“ Priboj i Domu za smeštaj odraslih i starijih „Olga“ u Kotežu kod Beograda.

Do sada su izlečena ukupno 642 korisnika i 231 zaposleni u tim ustanovama.

Ministarstvo je navelo da Dom za smeštaj odraslih i starijih „Doživeti stotu“, Beograd: Dom za smeštaj odraslih i starijih „Stara pruga“ Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih „Radost““ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je, takođe, donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih „Nada“, u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u izolaciji, saopštilo je Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari