12. jul  2020. 15.30  | Izvor: FoNet

U Nišu i Vranju pet umrlih

NIŠ -

U kovid bolnicama Kliničkog centra u Nišu za poslednja 24 sata umrla su četiri pacijenata, objavljeno je na internet stranici KC Niš, dok je u Vranju preminuo jedan pacijent zaražen korona virusom.

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovana si ukupno 304 pacijenata, kod 104 pacijenata, od kojih i četvoro dece koja su u stabilnom stanju, potvrđeno je prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, osam je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24-očasovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, četiri pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo, navodi se u saopštenju KC Niš.

U ZC Leskovac u kovid bolnici, trenutno su hospitalizovana 133 pacijenata, a kod 17 je potvrđeno prisustvo virusa.

U četiri kovid odeljenja u ZC Vranje, na bolničkom lečenju su ukupno 183 pacijenata, kod 111 je potvrđeno prisustvo virusa, a jedan pacijent je preminuo.

U ZC Surdulica, u kovid bolnici su 62 pacijenata, kod 52 je potvrđeno prisustvo virusa kovid -19, navodi se na sajtu KC Niš.