Nemanja Matić (©Reuters)
Nemanja Matić (©Reuters)

Matić: Sa napretkom od 20 odsto borićemo se za titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.07.20. | 15:29

„Nekad nije lako igrati u ovako mladom timu“, priznaje srpski as

Otvorila se šansa Mančester junajtedu. U finišu Premijer lige ima veliku priliku da se domogne mesta koje vodi u Ligu šampiona.

Dugo su Crveni đavoli bili autsajderi u toj trci, ali kako su rivali počeli da posrću, a Solskjerov tim da igra sve bolje, tako se Junajted primakao ovim cilju i sada ima sve u svojim rukama. Pobede u preostale četiri utakmice sigurno će mu doneti kartu za elitu. Naravno, uz splet okolnosti može i „jeftinije“ da se dođe do te ulaznice.

Izabrane vesti

Jedan od ključnih Mančesterovih igrača u tom sjajnom pohodu u kojem je tim nanizao četiri pobede je Nemanja Matić, koji je pre nekoliko dana nagrađen novim ugovorom. Eto kako se i ta priča okrenula u odnosu na onu iz jesenjeg dela kada je bio već viđen kako odlazi sa Old Traforda...

Mančester je u velikom naletu, a Matić veruje da će se tim domoći četvrte ili treće pozicije, koje vode u Ligu šampiona.

Borimo se, igramo, želimo da uhvatimo jedno od prva četiri mesta. Ostale su još samo četiri utakmice i znamo da će nam biti teško, ali davaćemo sve od sebe do samog kraja. Ali, pored toga, želimo i da osvojimo i Ligu Evrope i FA kup“, poručuje Matić.

Srpski reprezentativac ističe da za njega ne postoje mali trofeji.

Sjajna je stvar plasirati se u Ligu šampiona, ali svaki trofej je – trofej. Želimo da ih osvojimo, da bismo jednog dana mogli da ih pokazujemo našoj deci“.

Priznaje Matić, jesenas je bila potpuno druga priča sa Junajtedom.

Bilo je teško zato što nismo imali stabilnost, ali mislim da je sad tim spremniji, iskusniji“.

Ako tim nastavi da raste...

Sa još 10 do 20 odsto, kad bismo napredovali, mogli bismo naredne sezone da se borimo za titulu. Ja sam srećan kada vidim mlade igrače kako rastu, kako napreduju, mada nekad, zbog toga, nije lako igrati u ovom timu. Ali, Rašford, Marsijal, Grinvud su stekli dosta iskustva, sad znaju kako da preuzimaju odgovornost, igraju svaku utakmicu. A, kako oni napreduju, tako raste i ceo tim“, podvukao je Nemanja Matić.


tagovi

Nemanja MatićMančester JunajtedPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara