Sulejmani tragičar švajcarskog derbija, Zvezda se raduje porazu Jang Bojsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.07.20. | 22:42

Domaćin slavio na Sent Jakobu, pa Sankt Galen sutra može do prvog mesta - 3:2

Miralem Sulejmani je promašio jedanaesterac na Sent Jakob Parku, zbog čega je Jang Bojs ostao bez vrednog boda u borbi za šampionsku titulu. Jang Bojs je gubio sa 0:3 u Bazelu, ali je uspeo da dođe do situacije da se u petom minutu nadoknade domogne jednog boda. Međutim, udarac srpskog krilnog veziste uspeo je da zaustavi Jonas Omlin - 3:2 (1:0).

Podsećamo, Crvene zvezda i Partizan imaju različite želje u šampionskoj trci, zbog povlašćenog statusa u trećem kolu kvalfikacija za Ligu šampiona, odnosno četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Crveno-beli navijaju za Sankt Galen, koji će preuzeti prvo mesto ukoliko osvoji makar bod na gostovanju Servetu, dok crno-belima odgovara da Jang Bojs odbrani šampionski trofej.

Izabrane vesti

Izgleda da je Bazel rešio da prekroji šampionsku trku, pošto je večeras odigrao jedan od svojih najboljih mečeva u sezoni. Vodio je od 13. minuta golom Samuelea Kampa, a onda je sa dva gola Artura (48. i 61. minut) došao do ogromne prednosti, ali ona nije bila dovoljna da bi se mirno priveo meč kraju. Jang Bojs se vratio u igru za samo četiri minuta. Nsame je u 66. smanjio na 1:3, a potom je Fasnaht četiri minuta kasnije uneo pravu dramu u meč. Jang Bojs je u 81. minutu ostao bez Ebišera, ali ga to nije sputalo u samoj završnici.

U praktično poslednjem napadu na meču u kaznenom prostoru Bazela srušen je Nsame, posle čega je Sulejmani preuzeo odgovornost i promašio.

Bazel je ovom pobedom prišao vodećem dvojcu na šest bodova zaostatka, ali je još uvek rano govoriti o njemu kao ozbiljnom kandidatu za titulu. Ekipa Marsela Kolera će za desetak dana gostovati Sankt Galenu i pokušati i njega da sputa u borbi za titulu. Do kraja šampionske trke ostalo je još šest kola.

ŠVAJCARSKA 1 - 30. KOLO

Subota

Cirih - Sion **odloženo

Bazel - Jang Bojs 3:2 (1:0)

Nedelja

16.00: (2,15) Lucern (3,40) Lugano (3,40)

16.00: (2,75) Servet (3,40) Sankt Galen (2,50)

16.00: (2,40) Tun (3,35) Ksamaks (2,95)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Miralem SulejmaniJang BojsBazelSent Galen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara