BOGDAN SPREMAN DA BUDE UBICA FAVORITA U VREME KORONE: Srbin veruje da Kingsi mogu u NBA plej-of!
Foto: Profimedia

nema predaje

BOGDAN SPREMAN DA BUDE UBICA FAVORITA U VREME KORONE: Srbin veruje da Kingsi mogu u NBA plej-of!

Košarka -

Optimističke izjave košarkaša Sakramenta koji se nada da će tim iz Kalifornije prvi put posle 2006. godine zaigrati u doigravanju najjače lige na svetu

Košarkaš Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović smatra da u završnici NBA lige koja će biti odigrana u Orlando nema favorita. Srpski košarkaški reprezentativac tvrdi da je nemoguće istaći nekog od favorita zbog specifičnosti takmičenja.

foto: AP

NBA liga se ne igra od 11. marta, a nastavak sezone sledi 31. jula i biće održan u Orlandovom "Diznivorldu". Do 14. avgusta predviđeno je igranje mečeva iz ligaškog dela sezone, a 17. avgusta bi trebalo da počne plej-of NBA lige.

- Biće ovo više mentalna igra jer smo svi zaključani u Orlandu. Počevši od treninga i kratkog roka za pripremu sve ovo deluje kao da smo na turniru i svako svakoga može da pobedi. Od bilo koje ekipe mogu se očekivati vrhunske partije i pobede. I zato će biti zanimljivo - rekao je Bogdanović za portal Atletik.

Košarkaši Sakramento Kingsa doputovali su u Orlando 8. jula i odmah počeli sa treninzima. Cilj je da se kroz regularni deo plasiraju na osmu poziciju, a onda kroz plej-of pokušaju da iznenade favorite. Sakramento će imati veliku podršku iz Srbije zbog Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, Vlade Divca i Predraga Stojakovića. Prvu utakmicu igraju 31. avgusta protiv San Antonio Sparsa.

Svaki NBA tim mogao je da povede u Orlando 37 članova i oni su po dolasku na Floridu boravili u dvodnevnom karantinu i imali dva ispitivanja na virus kovid-19. Sakramento je poslednji put igrao plej-of NBA lige 2006. godine.

foto: AP

Nekadašnji košarkaš Partizana i Fenerbahčea, standardni srpski reprezentativac prosečno je u NBA ligi beležio 14.5 poena i po 3.2 skoka i asistencije u momentu kada je sezona obustavljena zbog pandemije koronavirusa.

Kurir sport/www.theathletic.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track