Printksrin
Printksrin

Ludnica u Ingolštatu! Nirnberg izbegao pad u treću ligu golom u 96. minutu posle „bunarenja“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.07.20. | 20:15

Šta je sve domaćin uradio, postigao je tri gola i opet ostao bez promocije - 3:1

Kakva ludnica u Ingolštatu! U borbi za Cvajtu Nirnbeg je bio na konopcima, već je istekla nadoknada vremena u momentu dok je Ingolštat imao rezultat kojim je držao promociju u džepu, a onda su gosti posle klasičnog bunarenja uspeli da daju gol u 96. minutu utakmice i da sa tim pogotkom ostanu u Cvajti i ne ispadnu u treći rang - 3:1 (0:0). Prosto neverovatno, Ingolštat je bio jednom nogom već promovisan u Cvajtu. Ali Nirnberg je volšebno preživeo.

Nirnberg je imao 2:0 iz prve utakmice dvomeča protiv Ingolštata, ali je odigrao toliko loše da je na kraju morao da se vadi u šestom minutu nadoknade. Ingolštat je načinio pravo malo čudo, bacio je svoje pristalice u delirijum, vodio s 3:0 sve do poslednje sekunde, ali nije izdržao na kraju!

Izabrane vesti


Kakav razvoj situacije, ko se ovome nadao posle prvog duela? Nije mnogo danas pomoglo Nirnbergu ni to što trener domaćeg tima, Tomas Oral, nije mogao da računa na jednog od najvažnijih igrača Maksimilijana Bajstera. Domaćin je uprkos tome stigao do tri gola, ali avaj...

I da sve bude još luđe, Ingolštat je sva tri gola dao tek u drugom poluvremenu i sva tri gola dao je posle skoro identičnih situacija - posle slobodnih udaraca. Očigledno je to prava specijalnost ovog tima.

Prvi, verovatno i najvažniji, dogodio se u 53. minutu kada je Kučke posle karambola uspeo da ubaci loptu u mrežu i tu je domaćin video da može. A onda je usledio pravi šok za goste. Prvo je Šrok bio precizan u 62. minutu, a zatim i Kraus u 66. za totalni nokaut Nirnberga. Ingolštat je imao rezultat kojim ide u Cvajtu.

I kada je delovalo da će opet trećeligaš biti bolji od drugoligaša, dogodio se 96. minut i pogodak Šleusnera!

Sudija je bio pod pritiskom da svira kraj, pustio je poslednji napad, golman Nirnberga je poslao loptu u šesnaesterac, bilo je to pravo "bunarenje", ali je donelo uspeh gostima.

Neverovatno...


NEMAČKA 2, PLEJ-AUT – REVANŠ UTAKMICA

Subota

Ingolštat - Nirnberg 3:1 /prvi meč 0:2/

/Kučke 53, Šrok 62, Kraus 66 - Šleusner 90+6/


tagovi

Cvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara