Dizni otvara zabavni park uprkos skoku broja zaraženih korona virusom 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Zabavni park „Dizni vorld“ (Disney World) na Floridi, „najmagičnije mesto na Zemlji“, otvara svoje kapije posle skoro četiri meseca uprkos naglom skoku broja obolelih u tom delu SAD.

Diznijevo „Magično kraljevstvo“ i „Životinjsko kraljevstvo“ se otvaraju danas, a nekoliko drugih objekata će biti otvoreno tokom naredne nedelje.

Do otvaranja dolazi uprkos naglom višenedeljnom rastu broja stanovnika Floride pozitivnih na korona virus. Mnogi gradovi i okruzi širom te države su zato ponovo uveli ograničenja kretanja i poslovanja koja su bila ukinuta u maju, kada je broj novih slučajeva opadao.

Svi Diznijevi zabavni parkovi u Orlandu su zatvoreni sredinom marta radi sprečavanja širenja zaraze, kao i druge slične institucije, poput „Morskog sveta“ (SeaWorld) u Orlandou, ali su one otvorene pre nekoliko nedelja, uz propise za zaštitu zaposlenih i posetilaca od virusa.

U Diznijevim zabavnim parkovima će biti obavezno nošenje maske i držanje odstojanja. Posetiocima će trebati rezervacije za posete parkovima i neće moći da prelaze iz parka u park. Na ulazu će svima biti merena temperatura, a da bi se sprečilo okupljanje većeg broja ljudi neće se priređivati uobičajene priredbe, vatromet i parade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari