RAFA, IMAMO PROBLEM, VIDEO SAM ODLIČNOG IGRAČA: Toni Nadal se prisetio kako je izgledao prvi susret sa Novakom Đokovićem
Foto: Profimedia

godine lete

RAFA, IMAMO PROBLEM, VIDEO SAM ODLIČNOG IGRAČA: Toni Nadal se prisetio kako je izgledao prvi susret sa Novakom Đokovićem

Tenis -

Stric Rafaela Nadala Toni, koji mu je dugo bio trener setio se reakcije kada je prvi put u seniorskoj konkurenciji na terenu video Novaka Đokovića.

Bilo je to 2005. godine na Vimbldonu, nedugo pošto je Rafa osvojio svoj prvi Rolan Garos i prvu Grend Slem titulu u karijeri, podsetio je ATP, prenose španski mediji.

Toni se šetkao u vimbldonskom kompleksu, zastao je kod terena broj 18, tamo je bio i Rafin sparing partner Argentinac Huan Monako i zainteresovano posmatrao meč kvalifikacija i tog žgoljavog tinejdžera, svima nepoznatog.

- Ko je taj momak? - pitao je Toni Monaka, a ovaj mu odgovorio da je 18-godišnjak, da je 100 i neki na svetu.

- Kako se zove? - zainteresovao se Toni, očito impresioniran igrom anonimusa.

- Novak Đoković - odgovorio je Monako.

Toni je ubrzo otišao u svlačionicu kod Rafe i prvo što mu je rekao bilo je "Rafa, imamo problem, sad sam video odličnog igrača".

foto: AP

Tih dana i teniski svet je čuo za Novaka. Srbin je iz kvalifikacija dospeo u glavni žreb, u prvoj rundi je savladao upravo Monaka, potom i Giljerma Garsiju Lopeza, i to nakon gubitka prva dva seta, da bi ga potom eliminisao Grožan.

Najbolji teniser sveta je u međuvremenu postao najveći rival španskog asa i to rivalstvo smatra se jednim od najvećih u istoriji, ne samo tenisa, već i sporta uopšte.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja