"Kanarinci" će ipak biti "očerupani"

Autor: Nikola Miloradović
subota 11.07.2020.
17:13
Izvor: Sportske.net

Ekipa koja je pokupila brojne simpatije danas je i zvanično ispala iz elitnog ranga.

EPA-EFE/Alex Pantling/NMC/Pool
EPA-EFE/Alex Pantling/NMC/Pool

Povezane vesti

Mičel Antonio je danas napravio čuo, postigao je četiri pogotka, obezbedio je Vest Hemu opstanak u elitnom rangu i izbacio Norič iz Premijer lige.

Malo ko je verovao da bi "Kanarinci" mogli da opstanu, ali je nada postojala sve do danas, ekipa Danijela Farkea se sada i zvanično vratila u Čempionšip.

Svojevremeno je novinar "Mirora" Džon Kros izjavio kako "Norič mora da je najbolji poslednjeplasirani tim u istoriji Premijer lige", sada se može reći da je Norič jedan od najboljih timova koji su ikada ispali iz Premijer lige.

Pokupili su brdo simpatija zbog svog odnosa prema igri, nadmudrivali su se sa svakim protivnikom, igrali moderan, napadački fudbal sa puno presinga, ali su nažalost retko izlazili kao pobednici.

Svega pet pobeda i šest remija upisali su za 35 odigranih kola, imali su problema sa povredama, posebno u zadnjoj liniji, koja je svakako bila i najslabiji deo tima.

U ekipu je uloženo jako malo novca po ulasku u Premijer ligu, svega 8,82 miliona evra, pola od toga potrošili su na mladog Sema Mekaluma, koji je i ostao na pozajmici u Koventriju.

Ipak, nekolicina igrača koji su pomogli ekipi da se domogne elite pokazala je da poseduje kvalitet za Premijer ligu.

Noric Mancester junajted Kentvel Kantvel Mata
Foto: EPA-EFE/Cath Ivill/NMC/Pool

Tod Kantvel je u startu skrenuo pažnju, prati ga i Liverpul, čini se da će se on sasvim sigurno zadržati u Premijer ligi.

Kao vrlo dobar fudbaler se pokazao i Emi Buendija, iako ga je Farke kritikovao zbog slabe realizacije, ali je Argentinac pokazao da je jako talentovanom i da ima kvalitet za Premijer ligu, jasno je da može još puno da napreduje.

Temu Puki je svima pokazao da može da bude ubojit strelac i u elitnom rangu, pa bi mogao da se zadrži u PL, ali najverovatnije kao rezervna opcija nekog od timova iz elite ili bi eventualno mogao da pojača timove koji se budu izborili za elitu iz Čempionšipa.

Temu Puki Teemu Pukki
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Dolazimo i do Bena Godfrija, koji ne samo da bi mogao da ostane u Premijer ligi, već bi mogao i da napusti Ostrvo, jer za njegove usluge postoji interesovanje iz Serije A.

Tu su i odlični bekovi Maks Erons i Džamal Luis, za obojicu postoji ozbiljno interesovanje, pogotovu za Eronsa, kojeg je pratio i Mančester junajted, a već neko vreme je na radaru Totenhema.

Dakle, Norič će najverovatnije ostati bez ključnih igrača ovog leta, što znači da će teško moći da se nadaju i ekspresnom povratku u Premijer ligu.

Videćemo šta će biti sa Farkeom, koji se pokazao kao odličan stručnjak, pa ne bi čudilo da timovi iz Bundeslige krenu po nemačkog stručnjaka već ovog leta.

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke