');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

Plenković:HDZ pozicionirana tamo gde je TUĐMAN postavio

Aktuelni i budući premijer Hrvatske Andrej Plenković, čiji HDZ je ostvario relativnu pobedu na proteklim parlamentarnim izborima, već sutradan je formirao većinu u saboru u kojoj će biti dosadašnji partneri nacionalne manjine, Reformisti i HNS, kaže da je njegova stranka uspela da se “usidri tamo gde ju je postavio prvi predsednik dr Franjo Tuđman”.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Andrej Plenković Foto: DANIEL KASAP / EPA;
Andrej Plenković

-Za razliku od opozicionih i konkurentskih stranaka, HDZ je programom zagarantovao sigurnu budućnost Hrvatske - kaže Plenković.

Pročitajte još

Logično je, smatra, to što je najpre kontaktirao dosadašnje partnere u vladi, manjinske stranke, Reformiste i HNS, i oni su, kaže, odmah pristali na dalju saradnju.

-Već narednog dana nakon izbora do 12 sati osigurali smo stabilnu parlamentarnu većinu” - rekao je Andrej Plenković u intervjuu za "Jutarnji list".

Pročitajte još

Upitan da li je tačno da će nova vlada imati 15 ministarstava, Plenković je rekao da će raditi na objedinjavanju nekih resora i da će ih svakako biti manja nego što je sada. Pritom je dodao da će dosta ministara iz aktuelne vlade ostati i u budućoj, ali nije precizirao koji su to ministri.