Rekordan broj novozaraženih u BiH

U prethodna 24 časa u Bosni i Hercegovini registrovano je 316 osoba pozitivnih na korona virus, što je najviše od početka epidemije, saopštili su nadležni.
Rekordan broj novozaraženih u BiH
Foto: Pixabay
Od tog broja, 197 zaraženih je u Federaciji BiH, a 119 u Republici Srpskoj.
 
U prethodna 24 časa prijavljena su trojica umrlih iz Sarajeva i Visokog. Od početka epidemije u BiH su potvrđena 6.402 slučaja oboljevanj od koronavirusa, ukupan broj umrlih je 219.
 
Po podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 časa u Federaciji BiH testirano je 1.050 uzoraka. Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom (73), Zeničko-dobojskom (17), Hercegovačko-neretvanskom (18), Zapadno-hercegovačkom (1), Srednjobosanskom (6), Unsko-sanskom (4), Bosansko-podrinjskom (5), Posavskom (1) i Kantonu Sarajevo (72).
 
U poslednja 24 časa u Republici Srpskoj testirano je 580 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 119 osoba. Najviše novoobolelih u RS je iz Banjaluke (27), a ostalih su u 23 grada i opštine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet