Navijači Zorje (©Shutterstock)
Navijači Zorje (©Shutterstock)

Kolosovi izgledi nisu ohrabrujući

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.07.20. | 13:22

Tim koji je zalutao u plej-of ove sezone sva tri puta izgubio od Zorje

Remiji mogu Zorji da dođu glave. Nerešeni ishod protiv Šahtjora (0:0) i Oleksandrije (2:2) koštali je tim iz Luganska prilike da preskoči kijevski Dinamo na tabeli ukrajinske Premijer lige i trasira sebi put ka kvalifikacijama za Ligu šampiona. Međutim, i dalje ništa - osim što je Šahjtor odavno već prvak - u plej-ofu nije odlučeno, pa odeljenje Viktora Skripnika ima još tri prilike da osvoji "srebro".

Zorja je trenutno na četvrtoj poziciji, sa bodom manje od Desne i Dinama, pa nema pravo na kiks u predstojećem 30. kolu državnog prvenstva u kojem gostuje Kolosu (16.00). Dan kasnije glavni rivali Skripnikovog sastava igraće svoje vikend utakmice: Desna dočekuje Šahtjor, a Dinamo ide na noge Oleksandriji.

Izabrane vesti

Nema smisla očekivati bilo šta drugo iz Zorjinog susreta protiv debitanta osim pobede. Kolos se definitivno neće maknuti sa poslednje pozicije plej-ofa. Pobeda nad Oleksandrijom (2:1) pre dve runde možda je popravila raspoloženje tima Ruslana Kostišina, ali sa Zorjom ove sezone nije bilo moguće izaći na kraj. Nema dobrih znakova za tim iz Kovalivke, o čemu svedoče lične statistike protiv tima iz Luganska. Tri poraza u tri odigrana meča ove sezone, s ukupnom gol-razlikom 1:6. Izgledi nisu ohrabrujući.

U utakmici Kostišin neće moći da računa na učešće svog sina Denisa Kostišina, koji je dobio "dodatnu" opomenu minut pre kraja meča protiv Desne, u kojoje je Kolos deklasiran (1:5). Sa druge strane, Viktor Skripnik lišen je pomoći Jevgenija Čeberka.

UKRAJINA 1, PLEJ-OF - 30. KOLO

Subota

16.00: (8,50) Kolos (4,50) Zorja (1,40)

Nedelja

18.30: (2,95) Desna (3,35) Šahtjor (2,40)

18.30: (6,25) Oleksandrija (4,40) Dinamo (1,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ukrajina 1Zorja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara