SNS: Horda fašističkih huligana i sinoć divljala po Novom Sadu 1Foto: EPA-EFE/ KOCA SULEJMANOVIC

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) označio je učesnike jučerašnjih demonstracija tom gradu kao „hordu fašističkih huligana“ koji žele da izazovu nasilnu reakciju države, uz napomenu da su demonstranti pokušali da zapale zgradu u kojoj se nalaze prostorije te stranke u Novom Sadu.

U saopštenju se navodi da je sinoć oko 23 sata bačen molotovljev koktel u prostorije SNS na Bulevaru patrijarha Pavla.

„Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija. Molotovljev koktelse nije zapalio, jer da jeste, cela zgrada bi izgorela, a žudske žrtve bi bile neizbežne“, navodi danas Gradski odbor SNS.

Predstavnici te partije su ocenili „da je napad na institucije jedino u glavama militantnih plaćenih monstruma“.

„Demonstrantima životi građana očigledno nisu bitni. Najvažnije je opravdati uložen novac domaćih i inostranih sponzora i napraviti što veći haos i štetu po gradovima Srbije. Sve u trenutku dok se odvijaju pregovori o konačnom rešenju kosovskog pitanja i dok se situacija sa korona virusom iz dana u dan pogoršava“, dodaje se u saopštenju.

Gradski odbor SNS smatra i da je krajnji cilj protesta „nasilno preuzimanje vlasti, jer većina njih nije smela ni da skuplja potpise građana, a kamoli učestvuje na izborima“.

„SNS i pristojna Srbija im poručuju da se vlast menja na izborima, dakle za četiri godine je sledeća prilika, a ne vandalizmom i primitivizmom najgore vrste. Pokušaj prevrata im neće uspeti. Ko bagri kukavica koja nije smela da prismrdi na izbore, daje za pravo da uništava javnu imovinu, kulturno-istorijske spomenike, uskraćuje kretanje“, navodi se u saopštenju koje obiluje uvredama i ružnim rečima.

Nekoliko hiljada građana juče je u Novom Sadu učestvovalo u protestnoj šetnji. Oni su iz centra grada krenuli ka autoputu sa namerom da ga blokiraju, ali su od toga odustali kada su naišli na policijski kordon. Nakon toga su se vratili u grad i još neko vreme protestovali novosadskim ulicama.

Mediji u svojim izveštajima nisu navodili da je bilo incidenata, oštećenja, sukoba, povređenih ili uhapšenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari