NOVINARI ĆE TUŽITI BRAZILSKOG PREDSEDNIKA: Bolsonaro je skinuo masku na pres konferenciji iako je zaražen korona virusom
Foto: Printscreen Youtube/Guardian News

BRAZIL

NOVINARI ĆE TUŽITI BRAZILSKOG PREDSEDNIKA: Bolsonaro je skinuo masku na pres konferenciji iako je zaražen korona virusom

Planeta -

Novinari u Brazilu saopštili su kako će podneti tužbu Vrhovnom sudu Brazila protiv predsednika države Žaira Bolsonara jer je skinuo zaštitnu masku tokom pres konferencije i tako izložio predstavnike medija riziku oboljevanja od COVID-19.

Iz brazilskog udruženja novinara pojasnili su da Bolsonaro nije poštovao propisanu udaljenost od novinara te je pri tome skinuo masku na konferenciji za medije u glavnom gradu Brazila. Najgore od svega, kako navode, jeste što se to desilo u trenutku kada je Bolsonaro obavestio javnost da je pozitivan na koronavirus.

Novinari stoga optužuju Bolsonara za ugrožavanje života prisutnih na konferenciji.

"Država ne može tolerisati neodgovorno ponašanje koje predstavlja jasan zločin protiv zdravlja ljudi", rekao je predsednik novinarskog udruženja Pauloeronimo de Souza, javlja CNN.

Tri TV stanice bile su prisutne na ovoj konferenciji, CNN Brazil, TV Record i TV Brasil.

Novinar CNN-a Brazil Leandro Magalhaes biće testiran na Covid-19 u sredu iduće sedmice, a dok ne dobije rezultate radi od kuće.

Nakon pres konferencije u utorak ove sedmice kongresmen Marcelo Freikso tvitovao je da je podneo tužbu protiv Bolsonara pri Federalnom tužilaštvu. Kako navodi, predsednik je prekršio članove 131 i 132 Krivičnog zakona kada je uklonio masku tokom konferencije na kojoj je izjavio da ima koronavirus.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track