Četvrti dan protesta: Novosađani krenuli u blokadu autoputa

19:07:00 10.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Četvrto protestno veče u Novom Sadu protiče mirno. Nakon kratkih govora na Trgu slobode, kada su se građanima obratili predstavnici Združene akcije „Krov nad glavom“ i Novosađanka Slobodanka Ninić koju su izvršitelji nasilno iselili iz stana u Tanurdžićevoj palati, oko hiljadu Novosađana krenulo je u šetnju Temerinskom ulicom ka mostu na kanalu DTD, kako bi simbolično blokirali izlaz na autoput ka Beogradu. Prethodno su blokirali raskrsnicu Temerinske i Partizanske ulice.

Četvrti dan protesta: Novosađani krenuli u blokadu autoputa


Građani na čelu kolone nose transparent „Ko tebe pendrekom ti njega revolucijom“ i skandiraju parole „svi na ulice“, „ostavke“, „revolucija“ i „ko ne skače taj je pandur“.

Uoči šetnje građanima se obratio preko improvizovanog razglasa Miran Pogačar iz združene akcije „Krov nad glavom“, koji je danas pušten iz pritvora nakon dva dana provedena u policijskoj stanici u Vrbasu. Skandiranjem rukovodi Pogačar pored kojeg se nalazi mladić koji zvučnim vuče u kolicima za supermarket. Skup je za sada miran.

Osnovni zahtevi protesta u Novom Sadu su ostavke direktora policije Vladimira Rebića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Građani traže i ostavke Kriznog štaba, preusmeravanje novca medicinarima i povratak na posao građana otpuštenih tokom pandemije.


foto: Zorica Anđelković


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 42%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?