10. jul  2020. 19.38  | Izvor: RTV (Ana Mudrinić)

Grupa mladih entuzijasta planira pokretanje prve Omladinske televizije

NOVI SAD -

Grupa mladih entuzijasta koja je pre četiri godine pokrenula Omladinski kreativni centar u prostorijama u ulici Braće Jovandić, danas na raspolaganju ima Omladinski klub, studio za snimanje audio i vizuelnih sadržaja, ali i prostor za organizovanje filmskih i kulturnih večeri. Uskoro im je u planu pokretanje i prve Omladinske televizije.

video icon

Da bi provodili svoje slobodno vreme na kvalitetan način i usavršavajući svoje talente na različitim poljima, jedan od članova projektnog tima kaže da se ova ideja pokazala kao ohrabrujuća mladima koji prepoznaju potrebu da rade na ličnim veštinama.

omladinski, kreativni, centar

"Onaj najvažniji deo koji je srce cele ove inicijative jeste inkubator za omladinske, preduzetničke i društveno odgovorne inicijative", rekao je Nikola Srdić, Omladinski kreativni centar.

Osim tog programskog resursa koji im je dostupan u vidu seminara, radionica, diskusija i obuka, mladi imaju i osnovnu opremu za realizaciju svih aktivnosti, te su u procesu kreiranja sadržaja Prve omladinske televizije. Ta ideja je inovacija na Balkanu na nivou omladinskih prostora. Studio sa osnovnim tehničkim detaljima, kao i timovi za kreiranje programa, za ekologiju i tim za revitalizaciju kulturno-istorijskog nasleđa, neki su od segmenata buduće televizijske platforme.

"Zamisao prve Omladinske televizijeje da jedna od misija bude o mladim preduzetnicima, da pružimo mladima dodatni medijski prostor. Milsim da mlada osoba mora da bude aktivno integrisana i da uzme učešće u društvenoj zajednici", izjavio je Ljubomir Miljević, Omladinski kreativni centar.

Prvu emisiju kreativci očekuju već s jeseni, tokom septembra, a za sve one koji žele da se priključe, prijave su otvorene na Fejsbuk stranici Omladinskog kreativnog centra.