Najnovije vesti
Slobodno vreme
Najčudnija turistička atrakcija na svetu: Dobro došli u Katedralu smeća

Najčudnija turistička atrakcija na svetu: Dobro došli u Katedralu smeća

Vins Heneman, jedan stanovnik Ostina u Teksasu, već više od tri decenije skuplja tuđi otpad od kojeg pravi "organizovani nered" odnosno Katedralu smeća, džinovski objekat u svom dvorištu. Ova građevina je toliko postala popularna da se tu čak organizuju i proslave.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Katedrala smeća Foto: frankyfruitstand / Instagram
Katedrala smeća

Pre 30 godina, dok je bio u svojim dvadesetima, Vins je započeo izgradnju svoje neobične građevine, a procenjuje se da ona sada sadrži više od 60 tona smeća, uključujući građevinske materijale, CD-ove, stare bicikle i glomazan kućni otpad.

Pročitajte još

Njeni okviri sastoje se od biciklova, elektičnih uređaja i kuhinjskog pribora, dok ostatak koji je uglavnom neprepoznatljiv Vins zove "organizovanim neredom".

Ono što mnoge posetioce intrigira je unutrašnjost katedrale, koja se sastoji od više nivoa i svodova, a ova atrakcija ima i jednu osatračnicu kao i "Sobu prestola".

Godišnje ovu neobičnu građevinu poseti više od 14.000 ljudi, za čega, naravno, plate. Poseta se zakazuje unapred, a dnevno ne može da je obiđe više od 300 ljudi. Takođe, moguće je i iznajmiti za rođendane, proslave, svadbe...