Nova vest
Fudbal

Petak, 10.07.2020.

15:54

Katai "visoko puca": Zvezdina obaveza je Liga šampiona

Aleksandar Katai, povratnik u Crvenu zvezdu, dao je izjavu za klupsku televiziju.

Izvor: MS

Autor: MS

Katai
Foto: FK Crvena zvezda

Katai je u toku današnjeg dana potpisao ugovor sa crveno-belima u petak i zadužio dres sa brojem 10.

Povremeni srpski reprezentativac nije krio zadovoljstvo zbog dolaska na "Marakanu" posle četiri godine.

"Stvarno se super osećam, zadovoljstvo je biti kući, slobodno mogu tako da kažem. Presrećan sam i nadam se d amožem,o da napravimo dobru godinu, kao što je bila moja druga", rekao je Katai.

Pre odlaska u Španiju, a potom i SAD, Katai je bio najbolji igrač i strelac Superlige sa 23 gola.

"Ne opterećuju me brojke. Znam da navijači očekuju mnogo, uz njihovu podršku neće biti problema da se ponovi moja druga godina. U Zvezdi uvek ima pritiska, znam kako je, ali mislim da će sada biti znatno lakše".

Zbog vremenske razlike nije stizao da uživo prati igre novih saigrača.

"Više sam pratio rezultate nego utakmice zbog vremenske razlike. U 90 odsto slučajeva sam imao treninge u klubu. Pratio sam utakmice u Ligi Evrope i Ligi šampiona, momci su pokazali veliku želju i borbu, ali i kvalitet".

Liga šampiona, koliko je realno?

"Momci su pokazali kako se bori, moramo i mi. Sada je mnogo realnija Liga šampiona, kada sam bio u klubu nije bilo tako. Sada je to neka obaveza, da kažem", zaključio je Katai, konstatujući da je siguran da će Dejan Stanković biti veliki trener.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela takođe je bio jako zadovoljan.

"Katai je ostavio lep utisak u Zvezdi. Igrao je izvanredno, prirastao je za srce svih navijača Zvezde. Čim smo čuli da je slobodan i da raskida sa Galaksijem., čuli smo se i brzo dogovorili. Nije bilo razmišljanja sa obe strane. Očekujem da igra kao u prvom mandatu", rekao je Mrkela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve