Rekordni brojevi i u Hrvatskoj - 116 novoobolelih, preminule dve osobe

Nacionalni štab za civilnu zaštitu saopštio je da je u Hrvatskoj u protekla 24 sata od korona virusa obolelo 116 osoba, dok je dvoje preminulo.
Rekordni brojevi i u Hrvatskoj - 116 novoobolelih, preminule dve osobe
Foto: Pixabay
Broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva, u Hrvatskoj je ukupno 1.038, naveo je štab i dodao da su dve osobe umrle.
 
Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, 3.532 osobe su zaražene novim koronavirusom, od kojih je 117 preminulo, a 2.377 se oporavilo.
 
U samoizolaciji je trenutno 4.608 osoba. Do danas je ukupno testirano 91.486 osoba, od toga 1.722 u poslednja 24 sata, javio je štab.
 
U Hrvatskoj nove mere prilikom okupljanja
 
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj, Štab civilne zaštite odlučio je da pooštri zaštitne mere kada je reč o organizaciji okupljanja na kojima je prisutno više od 100 učesnika.
 
Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto učesnika dužni su da županijskom centru dostave obaveštenje o održavanju takvog skupa najkasnije 48 sati pre planiranog početka okupljanja. Organizatori koji su okupljanje prijavili u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju nisu dužni da dostavljaju takvo obaveštenje.
 
Takođe, svi organizatori okupljanja s više od sto učesnika obavezni su da vode pisanu evidenciju prisutnih, da bi se u slučaju da se ustanovi da je neko zaražen, što efikasnije moglo sprečiti širenje bolesti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet