Ideja za još jednu sezonsku poslasticu: Najsočniji kolač sa šljivama VIDEO
Ne smete da ga sečete dok je topao ili vruć
Petak, 10.07.2020.
15:45
Potrebno je:
3 jaja
2 kašike šećera
6 kašika brašna
200 ml jogurta
50 ml ulja
1/2 praška za peciva
2 pudinga od slatke pavlake
vanilin šećer
500 ml mleka
800 g zrelih šljiva
Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i sve izmešati. Podmazati pleh 30x20 cm, sipati pola testa i rasporediti. Peći na 200 stepeni C 15 minuta. Skuvati puding sa šećerom i mlekom i malo prohladiti i istresti na pečen biskvit. Odozgo rasporediti šljive, a preko njih na ostatak testa.
Možete staviti odozgo još jedan red šljiva. Vratiti u rernu još 40-45 minuta da se lepo ispeče. Kolač sasvim ohladiti, pa seći. Možete da pospete vanilin šećer.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.
Komentari 0
Pogledaj komentare