Morten Gamst Pedersen (©Shutterstock, ©AFP)
Morten Gamst Pedersen (©Shutterstock, ©AFP)

Veliko ime norveškog fudbala stiglo u Altu

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 12:58

Počinje trećeligaški karavan u Norveškoj. Nekadašnji fudbaler Blekburna Morten Gamst Pedersen došao u klub na krajnjem severu zemlje. Posle 13 godina ekipa će igrati na otvorenom stadionu

Prava egzotika - počinju i dve grupe treće lige Norveške. Zbog pandemije virusa korona trećeligaški karavan kasni više od dva meseca, pa će ove sezone da se igra po jednokružnom sistemu, odnosno samo 13 kola. Posle toga ekipe od prvog do sedmog mesta igraće doigravanje za ulazak u viši rang, a timovi od osme do 14. pozicije boriće se za opstanak. Samo najbolji iz obe grupe ide u viši rang, OBOS ligu, dok će drugoplasirane ekipe da igraju baraž za drugu ligu.

U petak (19.30) je prvi meč nove sezone. U Grupi 1 Alta na svom terenu dočekuje Tromsdalen. Domaćin je u svoje redove, doveo veliko ime norveškog fudbala Mortena Gamsta Pedersena. Radi se o veteranu koju ima 38 godina. Čak devet godina igrao je na Ostrvu za Blekburn Roverse. Branio je i boje turskog Karabuka, Rozenborga i Tromsea.

Izabrane vesti

U najavi druge lige Norveške, srpski stručnjak Vlada Filipović rekao je za iskusnog asa da neočekivano nije produžio ugovor sa Tromseom, pa je rešio da u smiraj karijere ode u Altu, gradić na krajnjem severu Norveške.

"On će biti pola tima. Iako je u poznim godinama sigurno će biti veliko pojačanje za Altu. Novajlija iz Ham Kama je još jedan veteran Hans Norbi. Ekipa je spoj mladosti i iskustva. Na klupi je Vidar Jonsen koji je dugo bio pomoćnik. Ovo će mu biti prvi put da radi kao glavni stručnjak, Nije Alta u grupi favorita za ulazak u drugu ligu, ali bi trebalo da bude klub koji će sigurno igrati doigravanje za mesto u višem rangu, odnosno da bude među sedam najboljih", rekao je Filipović za MOZZART Sport.

Prethodnih godina Alta je svoje utakmice igrala u zatvorenom prostoru, ali ove sezone to neće biti slučaj.

"Tokom zimskih dana sneg je oštetio krov u dvorani Finmarkshalen, pa će Alta da igra utakmice na otvorenom, prvi put od 2007. godine. U Sportskom parku u Alti moći će utakmicama da prisustvuje ograničeni broj gledalaca", istakao je nekadašnji golman ovog kluba.

*U subotu na stranicama Mozzart Sporta možete da pročitate iscrpnu analizu obe grupe treće lige.

NORVEŠKA 3 - GRUPA 1

Petak

19.30: (1,85) Alta (3,80) Tromsdalen (3,35)

Subota

16.00 Eidsvold - Halden

16.00 Notoden - Berum

Nedelja

13.00 Senja - Kjelsas

13.00 Skeid - Bratvag

13.00 Floro - Fredrikštad

Ponedeljak

16.00 Volerenga 2 - Floja

***kvote su podložne promenama

Tabela od prošle godine




tagovi

Norveška 3Vlada Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara