Stefan Ristovski (©AFP)
Stefan Ristovski (©AFP)

Sporting i Braga kako znaju i umeju

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.07.20. | 12:07

Lavovi i Arsenalisti pred imperativom rezultata u večerašnjim duelima

Porto je pred krunisanjem, Benfika će biti prva pratilja, a preostala dva mesta koja vode u Evropu meta su više timova. Sporting i Braga su trenutno na pozicijama koja garantuju Ligu Evrope, mada Rio Ave, Famalikao i Gimaraiš prete. Zato su večerašnji dueli, 31. runde Primeire, lisabonskih Lavova i Arsenalista iz kamenoloma veoma važni za ambicije tih ekipa, tim pre što je Gimaraiš veliki favorit protiv Žil Visentea i mogao bi dodatno da se približi.

Sporting dočekuje Santa Klaru, u sastanku ekipa koji rešavaju različite probleme na tabeli (20.15). Domaći su stacionirani na trećem mestu, naspram rivala koji je na 9. i može se reći da je prebrinuo sve brige oko opstanka. Sporting je veoma jak na domaćem terenu, gde je vezao sedam pobeda, a ujedno je neporažen na sedam proteklih ligaških duela. Tradicionalno lako izlazi na kraj sa Santa Klarom, koju je porazio na šest uzastopnih dvoboja, a četa Rubena Amorima u poslednje dve nedelje bila je naročito ubitačna. Lavovi su ubacili u petu brzinu i probili se na treće mesto, međutim remi sa Moreirenseom na strani pre četiri dana donekle je ublažio njihovo raspoloženje.

Izabrane vesti

Braga ide na noge Pasoš Fereiri (22.30). Biće to duel timova koji pokazuju ne baš stabilan fudbal u poslednjim mečevima. Pobede i porazi se smenjuju, konstante nema.

Dugo je Pasoš Fereiri trebalo da napreduje, ali nakon kvalitetnih injekcija koje je napravila na zimskom transfer tržištu, klub iz okoline Porta je poboljšao svoj imidž. Posle ponovnog pokretanja Primeire klub je pokušao da izvadi fleke, kako bi se još više izvukao od "crvene linije". A, deluje da je sedam bodova više u odnosu na davljenika, uz meč manje, dobra zaliha. Povrh toga, trener Pepa vratio je poverenje uprave, uprkos činjenici da nije dobro započeo svoj mandat u septembru.

Jasna struktura i čvrsta defanziva, to je ono što je uvek izdvajalo Bragu iz gomile. Zahvaljujući tim kvalitetama, tim se samouvereno popeo u zonu Lige Evrope i sada čuva tu poziciju. Ali u poslednjim mečevima nešto se pokvarilo. Samo dve pobede u pet utakmica i jasna recesija u igri.

Naposletku, oba kluba često mečeve završavaju sa tri ili više golova. Naime, Fereira je 3+ igrala na osam od 10 proteklih ligaških duela, a Braga na sedam od devet. I u međusobnim dvbojima primetna je igra na gol više, pa je 3+ zaokružen na četiri od prethodnih pet okršaja.

PRIMEIRA – 31. KOLO

Sreda

Boavista - Maritimo 0:1 (0:1)

/Tageu 30/

Aveš - Setubal 1:0 (1:0)

/Mohamadi 4pen/

Četvrtak

Rio Ave – Portimonense 2:1 (1:1)

/Taremi 35, Filipe 90+1 – Vaz Te 6/

Tondela – Porto 1:3 (0:0)

/Ronan 77 pen – Pereira 47, Marega 64, Vieria 90+5pen/

Famalikao - Benfika 1:1 (0:1)

/Guga 84 - Pici 37/

Petak

18.00: (1,55) Gimaraiš (3,90) Žil Visente (6,75)

20.15: (1,60) Sporting (3,70) Santa Klara (6,25)

22.30: (3,80) Pasoš Fereira (3,45) Braga (2,00)

Subota

20.15: (2,65) Belenenseš (3,10) Moreirense (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BragaSporting LisabonPortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara