10. jul  2020. 11.31  | Izvor: RTV (Marina Ratkov)

U Kovid bolnici u Vrbasu 40 pacijenata

VRBAS -

U Vrbasu je juče proglašena vanredna situacija zbog porasta broja obolelih od virusa Kovid 19, a Kovid ambulanta je za građane Opštine Vrbas otvorena 24 časa dnevno.

Zbog porasta broja obolelih od virusa Kovid 19 na teritoriji opštine Vrbas uvedena je vanredna situacija. Propisane su i nove mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa, kaže komandant Štaba za vanredne situacije Opštine Vrbas, Milan Glušac: “Mere se odnose na zabrane skupova, takođe do 50 ljudi maksimalno na otvorenom, zabrana rada ugostiteljskih objekata od 20 časova, upućeni su da rade u baštama, zatvoren je bazen i naravno redukovan rad predškolske ustanove, sve u skladu i u dogovoru sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine.”

vrbas

Dnevno se u Kovid ambulantu javi od 13 do 15 Vrbašana koji imaju simptome virusa Kovid 19, odakle se dalje upućuju na kućno lečenje ili hospitalizaciju.

“U Kovid bolnici imamo 40 hospitalizovanih pacijenata, od čega su dve trećine pozitivne, jedna trećina još uvek u fazi testiranja, ali u principu svi su pod određenim terapijama. Tako da se iskreno nadam da uz, našu odgovornost kao pojedinci, iz uz odgovornost koju nosimo kao zajednica, uspećemo da negde smanjimo uticaj i širenje ove zaraze”, dodaje Milan Glušac.

Sednice Štaba za vanredne situacije opštine Vrbas održavaju svakog dana kako bi se što efikasnije sprovodile sve mere u cilju sprečavanja daljeg širenja virusa Kovid 19.

Srodne vesti