Zubari štite sebe, ali štite i pacijente: Evo šta su hitna stanja kada moraju da vas prime VIDEO

Specijalista stomatološke protetike dr Igor Ristić otkrio je za TV Prva koja su to hitna stanja. Tu spadaju bolovi, razni otoci i eventualno oštećenja proteza koja mogu da iritiraju desni pacijenta.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 09.07.2020.

16:55

Zubari štite sebe, ali štite i pacijente: Evo šta su hitna stanja kada moraju da vas prime VIDEO
Foto. Printskrin/Prva

"Tačno znamo koji pacijent može da sačeka, a koji ne. Trudimo se da zaštitimo i sebe i pacijenta. Rizik je veći jer smo svesni da je broj zaraženih nešto veći u populaciji", kaže dr Ristić.

Ipak, objašnjava, da su staomatolozi mesecima unazad naučili kako da se ophode prema pacijentima koji su potencijalni prenosioci virusa.

"Stepen rizika nije veći ako se pridržavamo propisanih mera. Pored svih mera, maski i rukavica, ostavljamo duži period između pacijenata kako bi se to vreme iskoristilo da se cela ordinacija dezinfikuje i pripremi za bezbedan ulaz sledećeg pacijenta", konstatuje on.

Kako stomatolozi štite pacijente saznajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: