Mere prevencije pojačane i u jaslicama i vrtićima

17:07:00 09.07.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Mere prevencije zaraze virusom kovid-19, pojačane su i u vrtićima i jaslicama u Novom Sadu, kako bi situacija u tim ustanovama ostala stabilna i kako se virus ne bi dalje širio.

Mere prevencije pojačane i u jaslicama i vrtićima


Tokom leta broj dece u vrtićima i jaslicama znatno je smanjen, a roditelji su dužni da poštuju sva pravila.

Roditelji dece jaslenog uzrasta, od danas, neće moći samostalno da ih uvode u vrtiće, već će ih vaspitači preuzimati na vratima.

- U našim vrtićima nema korone. Nema dece koja su pozitivna. Mi mere nismo ni ublažavali. Postupamo još po uputstvu Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete od maja. Tako da se vrši trijaža na samom ulazu i ako bi se primerila sekrecija iz nosa, takvo dete se vraća - rekla je Branka Čonkić iz PU "Radosno detinjstvo" za RTV.

Deca koja su kovid pozitivna leče se u Dečjoj bolnici, a procedura je uobičajena. Nakon prvih simptoma potrebno je da se jave lekarima opšte prakse odakle dobijaju dalji uputi i procenu da li je potrebno uraditi test.

Ukoliko se prilikom procene lekara ustanovi da stanje deteta ne zahteva hospitalizaciju, ono se otpušta na kućno lečenje i njegovo stanje se prati. Iz Dečje bolnice apeluju na roditelje da u ovom periodu ne dovode decu na kontrolne preglede koji nisu neophodni i podsećaju da su 24-časovna dežurstva organizovana na pedijatrijskom i hirurškom odeljenju, kao i u okviru polikliničkih ambulanti.



Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
Vlažnost: 100%
Pritisak: 997.3 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?