Brnabić upozorila: Skupo ćemo platiti okupljanja na protestima u Beogradu

Tanjug

09. 07. 2020. u 14:29

Premjerka Ana Brnabić izjavila je da ćemo po pitanju širenja korona virusa skupo platiti proteste u Beogradu, gde je i inače nakritičnija situacija

Брнабић упозорила: Скупо ћемо платити окупљања на протестима у Београду

Foto: Tanjug

BEOGRAD - Premjerka Ana Brnabić izjavila je danas da ćemo po pitanju širenja korona virusa skupo platiti proteste sinoć i preksinoć u Beogradu, gde je i inače nakritičnija situacija.


"Tu više nemamo kapacitete da primamo ljude na bolničko lečenje", rekla je Brnabić posle sednice Kriznog štaba.


Ističe da će okupljanja tokom protesta u prethodna dva dana sigurno biti problem za te ljude da se smeste u zdravstvene ustanove, kao i da će svakako biti potrebe za tim u narednih pet do 10 dana.


"Do tada se nadamo da su prethodne mere - obavezna maska u svim zatvorenim prostorima dale rezultate i da ćemo imati manji pritisak na zdravstvene ustanove", rekla je premijerka i zahvalila građanima, koji su u najvećem broju, poštovali te mere.


Dodaje da se zbog toga očekuje pad broja zaraženih, ali da ono što se sinoć i preksinoć dešavalo neće nikome ništa dobro doneti.


"Tako oni našim zdravstveni radnicima pokazuju da ih nije briga za muke koje oni imaju i ne pomažu im da spasu ljudske živote", naglasila je Branbić.


Kaže da će se pratiti situacija u lokalnim samoupravama i navela da je dobar primer Kragujevac gde je uvedeno ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 20 sati, šot je dalo dobre rezultate u smanjenju broja zaraženih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ivan Zgrozeni

09.07.2020. 17:33

Zdravstveni radnici nisu mucenici. Rade posao koji su odabrali i za to su placeni. Veci mucenici su pekari koji ustaju rano ujutro i znoje se kraj tople peci.