Buongiorno Italia: Atalantina deveta simfonija svira Juventusu, Laciju i Interu

Vreme čitanja: 6min | čet. 09.07.20. | 13:30

Ibrahimovićev status, krah Lacija i Juventusova zavisnost od De Lihta i Dibale u fokusu italijanske štampe

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Borba za skudeto, planovi Milana za sledeću sezonu, budućnost Zlatana Ibrahimovića, trijumfalni marš Atalante u Seriji A, buđenje Rome kao i kriza Lacija su glavne teme u italijanskoj sprotskoj štampi. Najavljuje se i meč Intera sa Veronom na Bentegodiju kroz prizmu žaljenja Nerazura za propuštenim prilikama da se ozbiljnije uključe u borbu za naslov šampiona.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski dnevnik izdvaja kao glavnu priču planove Milana za povratak u vrh italijanskog i evropskog fudbala. “Budućnost zove Milan”, je naslov teksta u u kome se kaže da Rosoneri, u iščekivanju Ralfa Rangnika, uveliko rade na konstruisanju novog tima. “Milan se uključio u trku za Tonalija, na listi pojačanja je i Šik, a nije rečeno da će Ibra…” aludira list u podnaslovu da je moguće čak da Zlatan Ibrahimović ostane, mada su šanse prilično male. U tekstu na unutrašnjim stranama se zapaža da će Pioli ostaviti svom naslednik tim koji puca od zdravlja i sa interesantnim kosturom ekipe za sledeću sezonu. Osim Tonalija i Šika, kao mogućih pojačanja, navodi se i ime Soboslaja iz Salcburga i Rašice iz Verdera.

“Ibra, sa Milanom je fatalna privlačnost, kraj još uvek nije napisan”, tvrdi Gazeta da se Ibrahimović i dalje dvoumi šta da uradi. Prepreke su odnos sa Ralfom Rangnikom, njihovi karatkeri nisu kompatibilni, i plata Ibrahimovića. Šveđanin traži 6.000.000 evra, Milan bi mogao da mu ponudi, po novim parametrima, tek polovinu.

“Atalantino preticanje, Konte mora da odgovori”, konstatuje Gazeta da je Boginja, barem na 24 sata, ispred Intera koji ima šansu da se vrati na treće mesto ako pobedi Veronu večeras na Bentegodiju.

Bes i žaljenje: Dosta sa razočaranjima, Inter u jurišu, sada je drugo mesto nova misija”, izveštava milanski dnevnik da su Nerazuri redefinisali nove prioritete i da je osvajanje drugog mesta postao cilj kome se teži. U tekstu se najavljuje da će protiv Verone večeras igrati dvojica veterana koji nisu imali uspešnu sezonu: Godin i Aleksis Sančez.

Nema samo Inter ambicije da postane vicešampion Italije, i Atalanta je stavila isti target mada trener Đampjero Gasperini veruje da ako njegovi momci pobede u Torinu Juve, sledećeg vikenda, sve će biti moguće. Gazeta posvećuje i prostor Murijelu koji je najefikasniji centarfor s klupe: do sada je postigao 17 golova od kojih 10 ulazeći u igru u drugom poluvremenu.

“Ko je ugasio svetlo?”, uzeto je retoričko pitanje kao motiv za naslov analize poraza Juvea od Milana. “Previše amnezija, grešaka. Videle su se mane koje nisu svojstvene Juveu. I najbolji i najiskusniji igrači su na ispitu”, piše Gazeta. U tekstu se ističe da su iskusni igrači kao Pjanić, Kvadrado, Aleks Sandro, ali i Bentankur pravili kardinalne greške koji su koštali dosta bodova Juve.

D kao zavisnost. De Liht i Dibala su esencijalni, bez njih se Sari zaglavio”, podvlači Gazeta da nije slučajno da je prvi poraz za Juve, od nastavka sezone, stigao kada dvojac Dibala - De Liht nije bio na terenu.

Šta se dogodilo sa Imobileom?”, pita se Gazeta i navodi da je centarfor Lacija i golgeter Serije A postigao samo dva gola u nastavku sezone. U članku se upozorava da je Imobile neprepoznatljiv u odnosu na period pre prinudne pauze i da mu se Kristijano Ronaldo približio na listi strelaca. “Moram da igram bolje: posle lockdown-a nisam više onaj od ranije.“

Roma, povratna karta iz pakla. Fonseka, lakše se diše”, naslov je izveštaja sa meča Roma - Parma koji su Đalorosi dobili posle preokreta od 0-1 do 2-1. Aleksandar Kolarov je ušao u igru u drugom poluvremenu i solidno je obavio svoj zadatak zaradivši 6.

Nikola Maksimović je po Gazeti odgovoran za gol Goldanige s kojim je Đenova privremeno izjednačila. Ta greška je koštala prelazne ocene našeg reprezentativca koji je u svim ostalim situacijama bio na visini zadatka. “Napoli, Lozanov urlik sledio Đenovu”, naslov je s kojim se aludira da je Meksikanac sa pobedničkim golom za 2-1 gurnuo Đenovu u zonu ispadanja.

Nikola Milenković je odigrao solidno protiv Kaljarija i zaradio je šesticu dok Dušan Vlahović još jednom svoje veliko zalaganje i izgaranje na terenu nije krunisao pogotkom zbog čega je ocenjne neprelaznom peticom.

CORRIERE DELLO SPORT

“Romine munje”, dočekao je jutros čitaoce Korijerea naslov na prvoj stranici posvećen pobedi Rome posle tri uzastopna poraza. “Fonseka se vratio u kolosek pobedom nad Parmom 2-1 sa golovima Mhitarjana i Veretua”, izdvaja ključne aktere za pobedu list. U nastavku se citiraju reči Fonseke da je Roma morala manje da se pati sa Parmom. Kormilar Đalorosih je bio zadovoljan i sa novom formacijskom postavkom 3-4-2-1, kao i sa pojedinačnim učinikom aktera. Korijere nije ostao nem ni na polemike zbog nedosuđenog penala za Parmu na par minuta, pre kraja meča, zbog igranja rukom Mančinija u kaznenom prostoru. Kao i Gazeta i Korijere je dao Kolarovu 6.

Mertens i Lozano, Napoli nastavlja penjanje”, ističe rimski dnevnik da su Azuri osvojili tri boda i na Marasiju i da su zadržali peto mesto zajedno sa Romom. I Korijere nije dao prelaznu ocenu Maksimoviću zbog greške kod gola Goldanige. List prenosi i reči Mertensa koji je posvetio svoj gol Kaljehonu nastavljajući svoju operaciju ubeđivanja Španca da ostane u Napulju barem još godinu dana.

Korijere objavljuje veliku analizu o trci za skudeto u koju je uključila i Atalantu budući da bi Dea, ako pobedi Juve u Torinu, prišla na šest bodova Bjankonerima. Ipak, treba reći, Korijere koristi mnogo mašte da održi zanimljivim prvenstvo i tek na kraju analize priznaje da Juve ostaje veliki favorit odnosno da samo Stara dama može da “baci” skudeto.

Banda Inzagi, čudni Lockdown”, pokušao je Korijere da utvrdi motive kraha Nebeskoplavih u nastavku sezone. U tekstu se navodi šest elemenata: neadekvatne pripreme, nervoza, povrede, taktika, izostanak pojačanja i „slučaj Milinković-Savić”. Korijere ne piše zašto, ali tvrdi da je Sergej ostao na klupi u Lećeu po kazni a ne zato što je, kako su to Inzagi i Tare rekli, imao problema sa zglobom.

Korijere svedoči i o nastupu Siniše Mihajlovića na italijanskim televzijama posle izgubljenog meča sa Sasuolom na kojem je, uzgred budi rečeno, isključen zbog toga što je poslao u lepu… glavnog sudiju. “Siniša eksplodirao: Arbitar je davao žute igrače samo mojim dečacima”, naslov je teksta u kome se kaže da je Mihajlović optužio sudiju Furnoa da je davao opomene igračima Bolonje jer imaju 20 i manje godina.

TUTTOSPORT

“Vitamin D”, iskoristio je Tutosport veliku popularnost vitamina D u poslednje vreme, pogotovo u jačanju imunog sistema u borbi protiv virusa, da ukaže na važnost Dibale i De Lihta za igru Bjankonera. “Dibala i De Liht su od fundamentalnog značaja za Sarijevu igru i srećom se vraćaju na raspolaganje za meč sa Atalantom. Juve mora da reaguje snažno na poraz na San Siru. Senatori tima upozorili iz sveg glasa: Nikad više”, prenosi torinski dnevnik.

“Rabio, konačno opravdao poverenje”, navodi torinski dnevnik da je pored De Lihta i Dibale u nastavku sezone zablistao i Adrien Rabio koji je bio prilično bled i apatičan pre pandemije. “Francuz nije postigao gol gotovo dve godine i fantastičan pogodak protiv Milana predstavlja kompletiranje procesa njegove regeneracije u poslednjih mesec dana”, zapaža list. Citiraju se i reči “Vojvode”: “Ponosan sam na moj prvi gol u ovom prelepom dresu”.

“Toro, srce u golu”, naslov je olakšanja budući da je Torino ostvario vraški važnu pobedu u trci za očuvanje prvoligaškog statusa. “Verdi, Beloti i Zaza preokrenuli rezultat protiv Breše. Opstanak je sve bliži: Toro je na sedam bodova udaljenosti od Đenove”, stoji u podnaslovu.

Velika Boginja, na trećem mestu!”, objavljuje ispod zaglavlja Tutosport da je Atalanta preskočila Inter na tabeli pobedom nad Sampdorijom. “Toloi i Murijel oborili Samp: Atalanta nanizala devet uzastopnih pobeda u Seriji A i stigla do 102 sezonska gola, preletela Inter i ima dva boda više mada Konteovi igrači večeras igraju sa Veronom. U subotu se izaziva Juve za pokušaj da se stigne na minus 6”, naovodi se u podnaslovu.

Za razliku od Gazet, Tutosport ima informacije sa Zlatanu Ibrahimoviću ne pada na pamet da ostane u Milanu: ”Ibra zalupio vrata. Zlatan se oprostio sa porukom Rangniku: Ovde se uvek borilo za prvo mesto, a ne za peto ili šesto”. Ibrina kritika je uperena protiv nove strategije čiji je kardinalni stub angažovanje mladih, perspektivnih fudbalera. Po Ibri, sa takvom kadrovskm politikom, Milan neće moći da se bori za više od Lige Evrope.

Piše: Željko Pantelić 


tagovi

Buongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara