Izvor: Tanjug

Grčki ministar zdravlja Vasilis Kikiljas rekao je danas da je u Grčkoj veći broj turista zaraženih virusom kovid-19 koji su doputovali u tu zemlju kopnenim putem, nego avionom.

"Procene do danas su da imamo više registrovanih slučaja zaraženih koji su došli drumskim mrežama, za razliku od onih koji su došli avionima. Ipak ovo je dinamično i može da se promeni i da se menja u svakom trenutku", rekao je Kikiljas u intervjuu za grčku televiziju Star i pozvao grčke građane i turiste da budu oprezni i poštuju mere lične zaštite, navodi MIA.

I pored povećanog broja slučaja u Grčkoj, Kikiljas je rekao da je situacija pod kontrolom, te da neće dopustiti da bude van kontrole.

"Brine me to što postoji određeni nivo opuštenosti, ali sa druge strane samo tako, profesionalno i sa planom, ćemo se izboriti, korak po korak, sa bilo kojom situacijom", kazao je on.

Dodao je da se grčka Komisija za zarazne bolesti svakodnevno sastaje i razmatra epidemološke podatke na dnevnom i nedeljnom nivou.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.