Vesti

0

Nova stranka: Demonstracija sile pokazatelj kako će režim da završi vladavinu

Autor: IG

Izvor: Beta

Nova stranka: Demonstracija sile pokazatelj kako će režim da završi vladavinu

Izvor: Foto: Logo


To je, smatra Nova stranka, "samo pokazatelj načina na koji će i ovaj režim neslavno završiti svoju vladavinu" i pozvala je građane da svoj bunt iskazuju bez nasilja i maksimalno poštujući sanitarne mere uvedene zbog epidemije koronavirusa.

U saopštenju se navodi da je "dokaz za to demonstracija sile režima, koji je besomučno bacao suzavac na demonstrante, ali i prekomerna upotreba sile prema brojnim medijskim ekipama, koje su samo radile svoj posao".

"Tako su agencija Beta, Televizija N1 i portal Nova.rs prijavili brutalne atake policije na njihove zaposlene, koji ... ničim nisu ugrozili rad organa reda i mira, niti na drugi način učestvovali u nemirima", navodi se u saopštenju.

Nova stranka piše da ona godinama upozorava na "nedopustivo gaženje medija od strane režima, koje je protekle noći preneto i u bukvalno značenje, nakon dugogodišnjeg niza uvreda i pritisaka na novinare, koji odavno poprimaju zabrinjavajuće razmere".

"Od sramnih pokušaja da se žene koje se bave javnim poslom, prikažu kao telesni objekti, težeći da na taj način dovedu u pitanje njihov kredibilitet kao osoba ili profesionalaca, do pretnji na društvenim mrežama, pa sve do privođenja pojedinaca tokom vanrednog stanja, jasno je da su glavna meta režima zapravo svi građani Srbije, kojima žele da uskrate pravovremeno, objektivno i istinito informisanje", navodi Nova stranka.

U saopštenju piše da je, "nažalost, taj model ponašanja primećen i kod pojedinih demonstranata, te je tako i ekipa RTS prijavila napad nepoznatih lica u Nišu".

Nova stranka ponavlja da je "oduvek pružala i nastaviće da pruža punu podršku retkim predstavnicima slobodnog novinarstva u Srbiji, koji se trude da opstanu na zatrovanom medijskom nebu i da građanima prikažu pravu sliku onoga što se dešava na ulicama".

Nova stranka uz to "apeluje na novinare da čuvaju čast svoje profesije i, uprkos napadima i pritiscima, nastave da izveštavaju građane o svemu što ih, umesto ka Evropskoj uniji i evropskom standardu života, vuče nazad, u najmračniju deceniju novije srpske istorije".

"Pozivamo obe strane, koje su ostavljene da se tuku u oblacima suzavca, na uzdržanost, jer ništa nije vredno života ljudi, a posebno ne ovaj kriminalni režim koji je više puta dokazao da mu bilo šta što služi očuvanju vlasti nije strano. Umesto da nabavljaju respiratore, oni suzavcem guše i ono malo slobodnog vazduha koji je preostao u Srbiji", poručila je Nova stranka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR