BiH

Pao dnevni red, odgođena sjednica Savjeta ministara BiH

Pao dnevni red, odgođena sjednica Savjeta ministara BiH
Foto: Nedžad Uglješa | Pao dnevni red, odgođena sjednica Savjeta ministara BiH

SARAJEVO - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, rekao je da sjednica koja je zakazana za danas nije održana jer nije usvojen dnevni red, a protiv dnevnog reda bili su ministri iz reda hrvatskog naroda.

"Obrazloženje za neglasanje za dnevni red jeste da su određene tačke dnevnog reda skinute na zahtjev ministrice Turković jer je rekla da neće glasati za neka imenovanja iz reda hrvatskog naroda", rekao je Tegeltija.

Tegeltija je naglasio da je evidentno da su odnosi između HDZ-a i SDA doveli do ovoga te da je problem uglavnom kadrovski, a najspornija su direktor Službenog glasnika i Agencije za obrazovanje policijskih službenika.

Takođe, naglasio je da nije uputio u proceduru imenovanje Selme Cikotića, ministra bezbjednosti BiH jer je bio dogovor da se prvo imenuju ljudi koji su prošli konkursnu proceduru, a s obzirom da to nije urađeno i Cikotić će ostati na čekanju.

Inače, ranije na sastanku SDA, HDZ-a i SNSD-a u Istočnom Sarajevu dogovoreno je da se na današnjoj sjednici završe imenovanja na pozicije za koja je završena konkrusna procedura, kao što su SIPA, RAK, Službeni glasnik BiH i još neka ali je očigledno da je dogovor bio na klimavim nogama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije