Mihajlović: Nasilju nema mesta u Srbiji

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović osudila je nasilničko ponašanje demonstranata u gradovima Srbije čija su mete bile policija, državne institucije, mediji, prostorije Srpske napredne stranke i lideri stranaka koji su učestvovali na izborima.

"Napadi na policiju i tuče na ulicama Beograda, napadi huligana na RTV Vojvodine, razbijanje Gradske kuće i prostorija SNS u Novom Sadu i razbijena glava lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića koga su napali samo zato što je izašao na parlamentarne izbore - jesu nasilje i to je nedopustivo. Nasilju nema mesta u Srbiji i u srpskoj politici", navela je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da je potpuno nejasno i zabrinjavajuće zašto je opozicija pozvala građane na okupljanje u vreme kada u Beogradu i širom Srbije svakog dana imamo sve veći broj zaraženih koronavirusom i kada je već sada da jasno da neće biti uvođenja ograničenja kretanja građana.

"Da li je moguće da je samo državnom vrhu i ljudima u Kriznom štabu stalo do gašenja epidemije? Zašto opozicija poziva građane na okupljanja građana kad i sami znaju da to može samo da dovede do novog širenja zaraze, do novih teških slučajeva u već prepunim bolnicama i tako samo dodato otežava lekarima i medicinskom osobolju koji bukvalno 24 sata dnevno spasavaju živote obolelih građana. Očigledno je da opozicija nema drugu politiku osim morbidnog profitiranja na bolesti građana", zaključuje Mihajlovićeva.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво