Timovi Zaštitnika građana obišli ljude zadržane nakon protesta

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je da su timovi njegove Kancelarije obišli ljude zadržane nakon protesta ispred skupštine i da su razgovarali sa njih osmoro, dok će sa ostalim to uraditi naknadno jer se oni više ne nalaze u prostorijama za policijsko zadržavanje.

Prilikom posete zadržanim građanima, navodi se u sapštenju, predstavnici Kancelarije zaštitnika građana su obavešteni da je za sada protiv jedne osobe podneta krivična, a protiv sedam prekršajne prijave.

Četvorica od osam ljudi sa kojima su razgovarali imali su primedbe na postupanje prilikom intervencije, ali ne i na postupanje policije prilikom transporta i zadržavanja u policijskoj stanici, navedeno je u saopštenju.

Tim Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture i Odeljenja za hitno postupanje došli su do saznanja da je bilo zadržano 23 ljudi.

Zaštitnik građana je najavio da će sutra kontrolisati rad službenika na čija su postupanja prilikom intervencije zadržani imali pritužbe.

Ponovo je apelovao na građane, ukoliko smatraju da su im Ustavom i zakonima zagarantovana prava prekršena, da se obrate toj instituciji.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво