Vučević osudio nerede: Ne smemo da dozvolimo dalju eskalaciju nasilja

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je večerašnje nerede u Novom Sadu i pokušaj paljenja Gradske kuće.
Vučević osudio nerede: Ne smemo da dozvolimo dalju eskalaciju nasilja
Foto: 021.rs
U saopštenju Srpske napredne stranke, Vučević navodi da je ovo "monumentalno zdanje tokom prethodnih 125 godina izdržalo 'udare' raznih političkih vetrova".
 
"Sramno je što je našu Gradsku kuću danas, pred očima javnosti, pokušala da demolira i spali grupa huligana sa fantomkama i kapuljačama. U toku neprijavljenog protesnog okupljanja ti vandali su večeras razbijali i prostorije Srpske napredne stranke, i ulazna vrata zgrade Radio-televizije Vojvodine. Potpuno je jasno da su ovi vandalski i kukavički napadi politički instruisani, i da predstavljaju direknu posledicu poziva Đilasa, Noga i ostalih iz Saveza za Srbiju, koji su sinoć nasilnim upadom u Narodnu skupštinu pokušali da izvedu državni udar", poručuje potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke. 
 
Kako kaže, ovakvu klimu u društvu stvaraju oni koji su poraženi na izborima, 21. juna. 
 
"Ne smemo da dozvolimo dalju eskalaciju nasilja. Ne smemo da dozvolimo da dođe do tačke ključanja i da zbog njihovih bolesnih političkih ambicija stradaju nevini ljudi. Za glasove Novosađana se bori radom i rezultatima, a ne kamenicama, bakljama i molotovljevim koktelima. Pozivan nadležne državne organe da učine sve da se stane na put huliganskom i uličarskom ponašanju, i da počinioce privredu pravdi", zaključuje Vučević.
 
Podsetimo, Gradska kuća je kamenovana na večerašnjim protestima u Novom Sadu. Povređen je jedan muškarac, a napadnuta je i ekipa RTS-a. Više o događajima u Novom Sadu čitajte OVDE.
  • Lycos

    09.07.2020 10:13
    Naslije
    Osam godina je svaki vaš korak (SNS) začinjen nasiljem, naviijači, izbori, privatne horde, narko-karteli ... i vi sad nešto pričate o nasilju ?!?
  • 9

    09.07.2020 08:25
    Glancaj
    ćelu da lakše uniđeš danas će nekog da boli
    guza u Berlinu, Potpiso nije, a dešava mu se i narod
    (domaći plaćenici) jer priča sa stranim više ni na pinku ne prolazi.
  • +65

    09.07.2020 08:02
    Izgleda da je gradonacelnik neobavesten.Ista ta grupa huligana pod maskama i kapuljacama je pre cetiri godine rusila u Hercegovackoj u izbornoj noci.Odgovorne je predsednik RS nazvao kompletnim idiotima,Slucaj je jos neresen,pa neka se obrati ministru Stefanovicu za vise
    info.Provokatore na protestima treba raskrinkati.Odmah se udaljiti od njih i sve slikati.Kaze se da *slika govori vise od hiljadu reci*.Objektivne TV sve da snimaju i objave.Videli ste na snimcima kako je policija u nekim slucajevima brutalno postupala,tako da to ne moze da se porice i mora biti adekvatno kaznjeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti